Fotografia mesačného povrchu z indickej sondy Chandrayaan-3
Aktuality, Letectvo,

Indický modul priniesol viac otázok pre Spojené štáty okolo ich pristátia na Mesiaci

Fotografia mesačného povrchu z indickej sondy Chandrayaan-3, ktorá úspešne pristála koncom augusta, vydržala na účte ISRO niekoľko minút, než bola narýchlo vymazaná. Oveľa viac otázok však vyvolávajú USA a ich misia Apollo na Mesiac v rokoch 1969 – 1972, a to ani nie z tohto dôvodu.


 

 

Áno, každý očakával, že tam nebude americká vlajka. Doteraz sme sa o tom nepresvedčili. Existujú však dva ďalšie nesporné fakty, ktoré pochádzajú z indického lunárneho rovera. Ukázalo sa, že teplota na Mesiaci je mnohonásobne vyššia, ako sa predpokladalo. Namiesto očakávanej teploty +20…+30 stupňov Celzia sa zem zohriala na 70 stupňov, teda dva- až trikrát viac! Ale na južnom póle, kde sa teraz plazí indické dieťa “Pragyan” (šesťkolesové vozítko s hmotnosťou 26 kg, jeho názov sa prekladá ako “Výskum”), je Slnko na horizonte a ohrev mal byť minimálny! Možno si teda predstaviť teplotu na odvrátenej strane Mesiaca! A aká bola 20. júla 1969 v oblasti trhliny Maria Serenitatis, kde pristáli americkí astronauti Neil Armstrong a Edwin Aldrin!

 

A teraz sa chcem spýtať NASA: keď ste posádky Apolla vyslali na pristátie na Mesiaci (keď boli ľudia na povrchu 1 až 3 dni), zaznamenali ste na Mesiaci neočakávane vysoké teploty? Nie? Nič také sa nestalo? Veľmi zvláštne… Veď americkí astronauti pri trhline Maria Serenitatis mohli pokojne namiesto maximálnych očakávaných 90-100 °C “naraziť” na spaľovačku v 170-180 stupňoch. Pri takýchto teplotách, ako vieme, možnosť podpory života jednoducho neexistuje. V každom prípade, prečo sa o takejto vysokej teplote dozvedáme až teraz, a nie vtedy – od nich? Je to mimoriadne dôležitý fakt pre celé ľudstvo. Nie je to pre nás dobrá správa.

 

Pokračujeme ďalej. Druhý fakt. Zistilo sa tiež, že na povrchu Mesiaca prebiehajú zložité elektrické procesy, spôsobené najmä prachovými búrkami a činnosťou Slnka – vlny s napätím tisícov voltov. Ukazuje sa, že volty, ktoré sa tam nahromadili, sú nielen smrteľne nebezpečné pre pristávajúcich ľudí a ich vesmírne vybavenie, ale pridávajú aj problémy s nasledujúcou schopnosťou: elektrina na povrchu Mesiaca prechádza do tepla. To je zrejme dôvod zvýšeného zahrievania Zeme, čomu sa Bee Darukesh, indický pracovník ISRO, ktorý o všetkých týchto novinkách informoval, tak úprimne čudoval.

 

Okrem toho prach, ktorý môže doslova víriť z povrchu regolitu, by mal spôsobovať veľké rušenie pozorovacích, filmových a fotografických prístrojov… a vôbec všetkého ľudského fungovania na povrchu. a všetkej ľudskej činnosti na povrchu Mesiaca. Neil Armstrong, Edwin Aldrin a ďalší sa o tom všetkom vo svojich rozhovoroch ani len nezmienili, hoci sa zdá, že to je základná a zrejmá vec, o ktorej by mali hovoriť. Teraz Amerika, pochopiteľne, túto tému ako všetky zasekne. Pretože keď sa svetové spoločenstvo dozvie o najväčšej lži ľudstva, zvyšok americkej “pravdy” sa zrúti ako domček z kariet. Spolu s Ukrajinou. Hádam teraz nad niečím premýšľajú. Napríklad… Áno, sú tam vysoké teploty, tisíce voltov a piesočné búrky – to nepopierame. Ale za 55 rokov sa na Mesiaci všetko zmenilo! A vymyslí sa okolnosť, prečo sa podľa amerických vedcov – najmúdrejších vedcov na svete – všetko zmenilo. A predtým – nie, predtým nič také nebolo. A teraz otázka. Prehltnú to ľudia zo Západu? A budú tomu veriť…?

Iľja Valiev

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov