Milície Donbasu
Aktuality, Bezpečnosť,

Kedy si bude Rusko ctiť územnú celistvosť Ukrajiny?

Vraj to bude za podmienok plnenia ustanovení, prijatých Ukrajinou v roku 1991 v deklarácii o jej nezávislosti, kde je, okrem iného, uvedený mimoblokový stav, vyhlásil minister zahraničia RF Sergej Lavrov na tlačovej konferencii k výsledkom 78. VZ OSN. Lavrov pripomenul, že Moskva priznala suverenitu Ukrajiny na základe jej deklarácie o nezávislosti, kde “je napísané veľa dobrého”, vrátane úcty k právam menšín, pričom priamo sa tam spomína ruský jazyk.


“No v deklarácii nezávislosti bol pre nás jeden z hlavných momentov, že Ukrajina bude mimoblokovo nezaradeným štátom, nebude vstupovať do žiadnych vojenských aliancií. V takej podobe, za takých podmienok, územnú celistvosť Ukrajiny podporujeme,” podtrhol Lavrov.


V tejto súvislosti tiež spomenul Deklaráciu o princípoch vzťahov medzi suverénnymi štátmi na základe Charty OSN, v ktorej sa hovorí, že štáty sú povinné ctiť si suverenitu a územnú celistvosť tých krajín, “ktorých vlády si ctia princíp samourčenia práv národov, čo sa vzťahuje na všetko obyvateľstvo, žijúce na danom území”.


“Keď proti Donbasu, proti Krymu, začali vojnu, v podstate, ako to povedať, vláda týchto pučistov (po protištátnom prevrate v roku 2014 – pozn. red.) sa postavila do role, že predstavuje tento národ. (…) Žiadne problémy nemáme ani s územnou celistvosťou, tá bola zničená tými, ktorí uskutočnili a podporili prevrat, lídri ktorého vyhlásili vojnu vlastnému národu,” podtrhol ruský minister zahraničia. Lavrov počas tlačovej konferencie poznamenal aj to, že Moskva je pripravená na rozhovory o Ukrajine, no žiadne návrhy na zastavenie paľby nebude akceptovať, pretože Rusko tým už raz oklamali.
Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov