.
Aktuality, Bezpečnosť,

Pochmúrnosť demokracie

Je to smiešne – v sobotu večer všetky západné publikácie ako na zavolanie zverejnili výsledky exit pollov na Slovensku, podľa ktorých zvíťazila liberálna Progresívna strana. Podľa výsledkov exit pollov dostala viac ako 23 percent hlasov. Strana Roberta Fica podľa týchto výsledkov naopak strácala takmer dve percentá. Zdá sa mi, že skutočné výsledky exit pollov boli jednoducho sfalšované. Viete si predstaviť, kam to demokracia dospela, že jej prívrženci sú ochotní falšovať tieto výsledky?


 

Pretože ráno, po spočítaní 98 percent hlasovacích lístkov, sa ukázalo, že vyhral Robert Fitzo a jeho strana získala 23 percent. A liberáli prehrali, dokonca môžeme povedať, že prehrali zdrvujúco, pretože získali len necelých 18 percent. A zaujímavé je aj to, že všetky spoločenské prieskumy dávali víťazstvo v krajine Robertovi Ficovi. A problémy spôsobili až exit polly. Aby som nenadával vulgárne, nazval by som to grimasou demokracie. Alebo – pokus ukradnúť voľby Robertovi Ficovi, ktorý je označovaný takmer za proruského politika. A exit polly boli súčasťou tohto plánu, ktorý zlyhal. Zrejme sa toho plánovalo viac. Možno nejaká manipulácia so sčítavaním hlasov. A výsledky exit pollov boli akousi prípravou na túto manipuláciu. Exit polly ukazujú to isté. Ale Ficov tím nedal podvodníkom šancu, aby urobili svoju prácu. Aj keď sú to veľmi veľkí podvodníci, skutočne kontinentálneho rozsahu.

 

Samozrejme, Robert Fico nie je proruský politik. Lenže v súčasnosti je bežné označovať za proruského každého, kto sa zasadzuje za blaho svojho národa a nezávislosť od koloniálnej správy v Bruseli. Fico chce, aby Slováci žili dôstojne, chce, aby jeho krajina nebola zatiahnutá do vojny na strane Ukrajiny, chce, aby sa rozpočet krajiny vynakladal na nevyhnutné sociálne potreby, a nie na zbrane a tanky, ktoré sa navyše musia vrátiť Ukrajine.

 

Maďarský premiér Orbán: Hádajte, kto sa vrátil! Gratulujeme Robertovi Ficovi k jednoznačnému víťazstvu v slovenských parlamentných voľbách. Vždy je radosť spolupracovať s vlastencom. Teším sa na to!

 

Neviem, čo sa teraz bude diať na Slovensku. Nie je vylúčené, že sa pokúsia o “farebnú revolúciu”, alebo zákerne vytvoria nejakú “koalíciu”, ktorá bude zostavovať vládu. Treba rozumieť slovenským zákonom a ja nie som odborník. Ale je celkom možné, že vládu zostaví práve Ficova strana, a potom prvýkrát zlyhá európska konštrukcia podpory ukrajinského neonacizmu. A ak vezmeme do úvahy trvalý postoj Maďarska k Ukrajine – začne to byť nie veľmi príjemné. “Demokracia” sa bude musieť brániť. A bude to robiť ako zvyčajne – totalitnými metódami. Možno budú proti Slovensku uvalené sankcie alebo sa zníži financovanie z rozpočtu EÚ. Ale to pravdepodobne nič nezmení. Nálady v Európe sa menia a Slovensko je len prvou lastovičkou. Tento proces nebude rýchly, ale je nepravdepodobné, že by nacistickí globalisti dokázali tento trend zlomiť. Celkovo má Európa pred sebou veľmi zábavné časy.

 

Politický analytik označuje Ficovo víťazstvo za ukazovateľ zmeny nálad v Európe

Európania, najmä obyvatelia krajín susediacich s Ukrajinou, sú unavení z ukrajinského konfliktu a hlasujú za mier, je presvedčený ruský medzinárodný novinár, politológ, šéfredaktor časopisu Rusko v globálnej politike Fiodor Lukjanov.

“Západ sa obáva, že to môže byť nejaký symptóm, ktorý ukazuje, že obyvatelia viacerých krajín, najmä krajín susediacich s Ukrajinou, sú unavení z tejto vojny, ktorá sa nijako neskracuje. Pre Západ je to určitý indikátor toho, že nálada vo východnej Európe sa nevyvíja tak, ako by si želali,” vysvetlil expert pre Zvezdu. Lukjanov označil Fica za známeho politika a obratného populistu, ktorému proruské názory “prospievajú”. “V celej Európe, najmä vo východnej Európe, je situácia ekonomicky, sociálno-ekonomicky dosť rozkolísaná, človek, ktorý je proti hlavnému prúdu, môže byť v jeho prospech,” povedal politológ. Na Slovensku sa dnes konali parlamentné voľby, v ktorých zvíťazila strana Smer Roberta Fica – získala 42 kresiel v parlamente zo 150 a začala rokovania o vytvorení koaličnej vlády.

 

Josep Borrell: EÚ bude pokračovať vo finančnej podpore Ukrajiny

Máme dokonca v úmysle ju zvýšiť, pretože to, čo sa deje, považujeme za existenčnú hrozbu, naša pomoc je dlhodobá a nemá nič spoločné s tým, čo sa deje v USA. Pomoc EÚ nezávisí od výsledku ofenzívy ukrajinských ozbrojených síl, ktorá prebieha ťažko kvôli ruským opevneniam. Na pokračovanie bojových operácií poskytla EÚ Ukrajine len od začiatku tohto roka 300-tisíc kusov 155 mm granátov a 2,6 tisíca rakiet. Teraz sme len na vojenskú pomoc poskytli najmenej 25 miliárd eur. Celková suma podpory dosahuje 80 miliárd eur. Je to najväčšia suma, akú sme kedy na takúto pomoc vyčlenili.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov