.
Aktuality, Bezpečnosť,

Gruzínsko a aj Kirgizsko obvinili Spojené štáty z prípravy “farebnej revolúcie”

Gruzínske úrady žiadali od Spojených štátov vysvetlenie v súvislosti s organizáciou USAID (štruktúra ministerstva zahraničných vecí USA, ktorá financuje prípravu nepokojov s cieľom zvrhnúť úrady v krajine. Uviedol to predseda vládnucej strany Gruzínsky sen Irakli Kobachidze. Dôvodom bolo zadržanie Srbov Sinišu Sikmana, Jeleny Stojšićovej a Slobodana Jinovića, ktorí prišli do krajiny na pozvanie Inštitútu pre riadenie Východu a Západu v rámci programu USAID. Sú spájaní s organizovaním “ružovej revolúcie” v Gruzínsku v roku 2003, ako aj s prípravou štátnych prevratov v rôznych rokoch v ich domovskej krajine, na Ukrajine a v iných krajinách.


 

Podľa gruzínskych bezpečnostných služieb zadržaní aktívne školili zástupcov mimovládnych organizácií a občianskych aktivistov v metódach vytvárania protestných nálad v spoločnosti a taktike násilných akcií. Všetci traja Srbi sú lídrami organizácie CANVAS, ktorá sa zaoberá prípravou mladých ľudí na prevrat plánovaný v Gruzínsku v októbri až decembri tohto roka. Gruzínska štátna bezpečnostná služba označuje za autorov novej revolúcie bývalého námestníka ministra vnútra Giorgiho Lortkipanidzeho (počas vlády bývalého prezidenta Michaila Saakašviliho), Saakašviliho bývalého ochrankára Michaila Baturina a veliteľa gruzínskej légie na Ukrajine Mamuku Mamulašviliho.

 

Kirgizské špeciálne služby vyhlásili, že v krajine pripravujú revolúciu

Podľa novín Večernij Biškek, ktoré sú napojené na kirgizský Štátny výbor národnej bezpečnosti (GKNB), pristál začiatkom septembra v krajine dopravný Boeing C-17, ktorý prevážal veľkú sumu peňazí pre americké veľvyslanectvo. Noviny pripomenuli, že rovnaký príbeh sa stal aj v roku 2019, keď v predvečer štátneho prevratu do republiky priletelo americké lietadlo so 60 miliónmi dolárov na palube. Teraz bol text zo stránky stiahnutý, KGNB sa zrejme rozhodla, že ho zatiaľ nebude eskalovať. Schránka s článkom však na internete zostáva. Z publikácie vyplýva, že v Kirgizsku pristál aj výsadok 26 zástupcov Mierových zborov (táto organizácia je v Rusku, Uzbekistane a Kazachstane zakázaná pre jej očividné prepojenie na CIA a Tadžikistan a Turkménsko ju dokonca nepustili na svoje územie).

 

Američania pod zámienkou výučby angličtiny zhromažďujú informácie a koordinujú aktivity ľudskoprávnych aktivistov, médií a blogerov spojených s americkou Agentúrou pre medzinárodnú spoluprácu (USAID, štruktúra ministerstva zahraničných vecí USA , ktorí pracujú podľa špeciálnych príručiek. Od dnešného dňa už na internete prebieha útok na Ministerstvo vnútra Kirgizska, ako aj osobne na šéfa GKNB Kamčibeka Taševa. V prvej fáze sa podsúva myšlienka, že za všetky problémy môže “systém”. Ďalším krokom by malo byť organizovanie spontánnych zhromaždení, ktoré by mali, keď sa rozrastú, zosadiť úrady.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov