.
Aktuality, Bezpečnosť,

„Rusi sú pripravení“. Americký dôstojník zverejnil nepríjemnú novinu pre ukrajinské sily

Veterán vojny z Afganistanu major Robert Rose uviedol, že ruská obrana vydrží akýkoľvek pokus o prielom zo strany Ozbrojených síl Ukrajiny. Jej mohutná obrana je vraj schopná udržať akýkoľvek pokus o prielom a dobrodružné predpovede Západu vraj stáli Ukrajinu už veľa, povedal pre portál War on the Rocks.


 

“Ruská armáda je schopná sústrediť delostreleckú paľbu proti akémukoľvek pokusu prejsť cez mínové polia a disponuje zálohami, ktoré sú stále pripravené na protiútok, ak by bola obrana pretrhnutá,” tvrdí americký dôstojník, predpokladajúc, že ruská taktika prinútila OSU prejsť na boj na vysilenie.

“Zbytočne optimistické hodnotenia dobrodružných pokusov prelomiť ruskú obranu mechanizovanými zväzkami negatívne ovplyvnilo Ukrajinu. (…) Tá stratila 20 percent Západom dodanej techniky,” dodal Rose. OSU sa už od začiatku júna snažia útočiť na Záporožskom, Juhodoneckom a Arťomovskom smere, vrhajúc do boja jednotky, ktoré boli pripravované a vyzbrojené štátmi NATO. Lenže už aj ruský prezident V. Putin vyhlásil, že ani na jednom úseku frontu sa im nepodarilo dosiahnuť významný úspech.
Minister obrany RF S. Šojgu v utorok 26. 9. 2023 vyhlásil, že straty ukrajinskej armády dosiahli len za september vyše 17 tisíc ľudí a 2700 kusov techniky.

Najnovšiu správu vydali aj The New York Times. A síce, že ak bude Kyjev pokračovať v protiofenzíve, čaká ho katastrofálna porážka. List to uviedol na príklade Reichswehru z roku 1918. “Velitelia OSU budú príliš dlho tlačiť na ofenzívu, posúvajúc vojakov a armádu k prelomovému momentu, predpokladajúc, že skutočný prielom už nie je za horami. Lenže spomeňte si na jarný útok Nemecka v roku 1918, bližšie ku koncu Prvej svetovej vojny. Nemecká armáda rozdávala spojencom ranu za ranou, dosahovala čiastkové úspechy, lenže pri tom vykrvácala a to ju urobilo zraniteľnou,” hovorí sa v článku NYT.

Veľa o reálnom frontovom stave hovoria momentálne ruské vyhlásenia, ktoré sa objavili v tlači v piatok 29. 9. 2023. Tvrdia, že ruská armáda má dostatok bojovníkov na kontrakt, že počet dobrovoľníkov rastie (Za pol roka majú OS RF 270 tisíc dobrovoľníkov.) a že žiadnu ďalšiu mobilizáciu už nepotrebuje. Nezabúdajme pri tom, že asi 300 tisíc jej vojakov stále čaká. Na čo? To predsa tuší už aj vojenský diletant.
Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov