.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská vojenská základňa opustí Arménsko po vyslaní mierových síl

Arménske veľvyslanectvo dostalo novú budovu v centre Londýna. Rozsiahly štáb diplomatov bude mať teraz bližšie k ministerstvu zahraničných vecí, ministerstvu obrany a rezidencii britského premiéra. Arménsky veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Varuzhan Nersesyan na sociálnych sieťach oznámil, že dostal kľúče od domu v centre britskej metropoly na námestí svätého Jakuba. Poďakoval predajcom za darovanie knihy, v ktorej je podrobne opísaná bohatá história budovy, a prisľúbil, že túto udalosť oslávia.


 

Začiatkom septembra arménsky premiér Nikol Pašinjan vyčlenil 17,4 milióna libier na kúpu novej budovy pre veľvyslanectvo v Londýne. Doteraz veľvyslanectvo sídlilo v dvoch malých miestnostiach v Arménskom dome v Londýne, ale majitelia požiadali diplomatov, aby sa vysťahovali. Okrem toho priestory už prestali stačiť kvôli zvyšujúcemu sa počtu zamestnancov a nová rezidencia má hneď 5 poschodí. Na vysvetlenie takýchto výdavkov Nersesjan arménskym daňovým poplatníkom pripomenul, že Londýn je jedným z najatraktívnejších trhov s nehnuteľnosťami na svete a kúpu treba vnímať ako výhodnú investíciu

 

Karabašské lekcie pre Moskvu. Aké závery by malo Rusko vyvodiť z udalostí na južnom Kaukaze

 

Ruská vojenská základňa opustí Arménsko po vyslaní mierových síl

Po tom, ako mierové sily do mesiaca odstránia všetky pozorovacie stanovištia v Náhornom Karabachu, Jerevan otvorí otázku stiahnutia ruskej vojenskej základne v Gjumri. Bude to odpoveď na zblíženie Moskvy s Baku a Ankarou, povedal pre Vzgljad Vostok Andrej Arešev, expert Nadácie strategickej kultúry a autor rovnomenného kanálu Telegram:

“102. základňa v Gjumri nielen pokrýva hranice Arménska, ale zabezpečovala aj logistiku pre zásobovanie mierových síl v Náhornom Karabachu. Ale po tom, ako Jerevan urovnal všetky otázky s Baku, prítomnosť ruského vojenského kontingentu už nebola potrebná. Rusko sa z južného Kaukazu sťahuje. Je to objektívny proces vzhľadom na politiku Arménska orientovanú na Západ, SVO a posilňovanie vzťahov Ruska s Azerbajdžanom a Tureckom”.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov