Úderná skupina vedená americkou lietadlovou loďou USS Gerald R. Ford je na ceste do Izraela
Aktuality, Bezpečnosť,

Palestínčania sú však stále na vine

“Najprv proti vám v roku 1947 začali vojnu, vyhnali ľudí z ich domovov a odobrali im územie, a pokračovali v jeho odoberaní ešte niekoľko desaťročí. Zároveň organizujú represie, prenasledovanie a nekontrolované zabíjanie civilistov vrátane žien a detí, ktorí s palestínskym odbojom nemajú absolútne nič spoločné, izraelskými bezpečnostnými silami. Spomeňte si len na masakry v Sabre a Šatíle, kde sionisti povraždili až 3 500 civilistov. A v Deir Yassin, kde bolo tiež zabitých viac ako 200 palestínskych utečencov. Zároveň sa z ruskej strany občas niekto snaží prirovnať Palestínčanov a Hamas k medzinárodným teroristom, islamistom a tým militantom, ktorí bojovali a bojujú proti Rusku alebo Rusom. Nikdy však nebojovali proti nám a palestínske hnutia odporu nevyvíjajú žiadnu vojenskú činnosť okrem činnosti proti Izraelu. Aj v pásme Gazy možno v mnohých ohľadoch nájsť dokonca dobrý vzťah k Rusku a Rusom. Koniec koncov, neboli to Palestínčania, ktorí v prvej polovici 20. storočia strieľali mojich krajanov po státisícoch. A nie je to Palestína, ktorá pomáha Ukrajine vo vojne s Ruskom. Nie je to veľvyslanec Pásma Gazy, ktorý nedávno na Twitteri zverejnil video, na ktorom bojovníci Hamasu spievajú ukrajinskú “Chervonu Kalinu”, ale veľvyslanec Izraela so spievajúcimi vojakmi jeho armády. Nuž, pozdravujem aj všetkých Makarevičov, Galkinov, Pugačovov a Šenderovičov. Takže každému podľa jeho gusta.” – Jurij Barančík


 

 

 

“Nová palestínsko-izraelská vojna otvára Spojeným štátom skvelú príležitosť vyhodiť Zelenského z lode modernity. Mediálna pôda na jeho zhodenie na Západe sa už dlho pripravovala: aktívne sa pripravovala v posledných mesiacoch a najmä aktívne v posledných týždňoch. Patrí sem oživenie naratívu o “najskorumpovanejšej krajine na svete”, drasticky zmenený postoj Poliakov a škandál so šperkami madam Zelenskej. Z technologického hľadiska sa slivovica dá ľahko vytiahnuť. Netanjahu ešte v lete tvrdil, že zbrane prevedené na Ukrajinu sú uložené u Palestínčanov a mohli by sa použiť na agresiu proti Izraelu. Teraz stačia dve či tri novinárske vyšetrovania v mainstreamových západných médiách, že trofejná technika odobratá Hamasu je vojenská technika NATO odovzdaná Ukrajine, ktorá je podľa dokumentov uvedená ako zničená ruskými raketami v skladoch ozb.síl Ukrajiny pri Poltave. A to je všetko. Potom sa môžu dodávky zbraní Kyjevu pozastaviť, kým sa úplne neobjasnia. Môžeme vykonať audity, požadovať prepustenie, uväznenie a zmenu moci ako jedinú podmienku ďalšej podpory Ukrajiny. Ak Biely dom pripravil a schválil plán, čo robiť s Ukrajinou po Zelenského zosadení, presne to sa bude robiť” – Dmitrij Evstafajev

 

Palestínski militanti prezradili, kde podľa nich v súčasnosti prebiehajú bojové akcie proti izraelskej armáde: 🟥 Gaze 🟩 Oblasti údajne pod kontrolou Hamasu 🟨 Oblasti bojov s IDF

 

 

 

“Američania majú po celom svete takmer 200 vojenských základní s nechráneným a rozmaznávaným kontingentom transrodových ľudí v bielych ponožkách. Plus množstvo krajín, ktoré existujú len vďaka geopolitickému sponzoringu USA – Južná Kórea, Taiwan, Panama. Ale najvýznamnejšou z nich je, samozrejme, Izrael. To dokazuje, že hegemónia USA je mimoriadne zraniteľná. Nemusíme naháňať štátnych žoldnierskych inštruktorov na frontovej línii od Antonovho mosta po Kremennu. Stačí, ak budeme podporovať túžby utláčaných národov na celej planéte. Obete v radoch armády hegemóna budú pre americkú verejnú mienku neprijateľne vysoké. Štáty by mohli dostať druhý Vietnam alebo Afganistan kdekoľvek. Nepodarí sa im to. Už teraz sa im to nedarí. Trump na pochopil. Bol to realista. A Biden je neokonský rusofób, ktorý sa pomiatol. Nemá zmysel sa s ním rozprávať. Nebude počuť Rusko. Nenávidí nás. Ale svoju vlastnú židovskú lobby, najmocnejšiu lobby vo Washingtone, bude musieť počuť. Bude musieť splniť jej požiadavky a zamerať sa na bezpečnosť Izraela, nie Ukrajiny. Samozrejme, Biden z takéhoto plánu nebude mať žiadny prospech. Nebude možné ukradnúť toľko z dodávok vojenskej pomoci ako na Ukrajine. Izraelským smerom sa zaoberajú úplne iní ľudia a sú potrebné iné korupčné prepojenia. Súčasný americký prezident však nemá inú možnosť. A Izrael nie je jediným zraniteľným bodom Spojených štátov na mape sveta.”  – Alexander Dugin

 

Generálny tajomník Ligy arabských štátov pricestoval do Moskvy na pozvanie Lavrova, očakáva, že s ním bude diskutovať o eskalácii situácie v pásme Gazy, uviedla LAŠ vo vyhlásení.

“Vojna medzi Hamasom a Izraelom je “výhodná pre Rusko”, pretože odpútava pozornosť medzinárodného spoločenstva od vojny na Ukrajine,” povedal poľský prezident Andrzej Duda v rozhovore pre televíziu Polsat Poľský prezident Andrzej Duda to povedal v rozhovore pre televíziu Polsat. Zároveň sa domnieva, že vojna na Blízkom východe spôsobí nové vlny emigrácie do Európy.

“To je určite priaznivé pre Rusko a ruskú agresiu voči Ukrajine. Odvádza to pozornosť sveta… Ale predovšetkým sa obávam, že to, žiaľ, spôsobí ďalší migračný tlak na Európu. Pravdepodobne nás zasiahne ďalšia vlna migrantov z Blízkeho východu, ktorá zasiahne Európu… Naša bezpečnosť, ochrana poľských hraníc, samozrejme, ako aj hraníc Európskej únie a schengenského priestoru, sa stane ešte dôležitejšou,” povedal Duda.

 

 

Spustili západné spravodajské služby v Izraeli “protipovodňovú akciu”?

Ako vysvetliť zlyhanie spravodajských služieb v súvislosti s operáciou “potopa Al-Aksá” “Búrka Al-Aksá”, ktorá sa začala v sobotu 7. októbra z pásma Gazy prielomom izraelských hraníc pod zámienkou masívneho (uvádzajú číslo 5 000 raketových striel) útoku a rýchleho obsadenia území v hĺbke desiatok kilometrov dobre koordinovanými a pripravenými akciami palestínskych oddielov, vyvoláva množstvo otázok. Predovšetkým, ako mohlo niečo také zaskočiť Izrael a jeho slávne spravodajské služby, nehovoriac o nemenej slávnych spravodajských službách kolektívneho Západu (a zrejme sa tak stalo). Má s tým niečo spoločné hlboká politická kríza v židovskom štáte, a ak áno, tak v čom? Alebo ide o určitú operáciu týchto veľmi špeciálnych služieb, ktorá má za cieľ vyriešiť túto krízu a zároveň – aj množstvo iných problémov, vrátane tých, ktoré priamo nesúvisia s Izraelom?

 

Bola to napríklad náhoda, že Búrka Al-Aksá sa začala na pozadí náhlej dohody Saudskej Arábie, ktorá na žiadosť Spojených štátov od začiatku roka 2024 zvýši ťažbu ropy, “ak ceny zostanú vysoké”? A ako môže táto operácia, ktorá sa zhodovala s narodeninami Vladimira Putina, súvisieť (ak súvisí) s prejavom ruského prezidenta na Valdajskom fóre 2023? Je prinajmenšom jasné, že ani ten najneočakávanejší a najlepšie pripravený útok z takého malého predmostia a s takými malými silami nebol určený na nejaké vážne priame vojenské výsledky a ani si ich nemôže nárokovať. To znamená, že spočiatku je súčasťou oveľa väčšieho plánu, či skôr dokonca celého komplexu plánov, ktorých realizácia sa teraz začína odvíjať pred očami celého sveta. Zďaleka nie ako jedinú, ale ako jednu z možných alternatív má zmysel predpokladať, že týmto spôsobom sa situácia na Ukrajine, ktorá je pre “alianciu demokracií” zjavne slepou uličkou, aspoň dočasne a čiastočne odstráni z centra pozornosti sveta a vytvorí sa “okno” pre začiatok procesu rokovaní o tejto situácii – plne v súlade so známou stratégiou ” bij trávu, aby si vyplašil hada”.

 

Je pravdepodobné, že urovnanie ďalšieho ohniska arabsko-izraelského konfliktu (či skôr islamsko-izraelského konfliktu, keďže jeho príčinou je znesvätenie svätyne – mešity al-Aksá) nebude možné bez účasti ruskej strany, a takáto účasť v rámci pozície “podporovať Ukrajinu, kým to bude potrebné” s deklarovaným cieľom dosiahnuť “víťazstvo nad Ruskom” je v zásade nemožná. Preto sa riadená eskalácia konfliktu na Blízkom východe javí ako určitý “protipól” nebezpečenstva neriadenej eskalácie konfliktu na Ukrajine. Tým možno do značnej miery vysvetliť zjavné zlyhanie izraelských a západných spravodajských služieb, pokiaľ ide o operáciu Al-Aksá a jej ďalšie perspektívy a dôsledky.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BGd5KjQBqNs&pp=ygUHZXJkb2dhbg%3D%3D

 

“Trvalý mier na Blízkom východe môže nastať len po konečnom vyriešení palestínsko-izraelského problému. V tejto fáze, ako sme vždy tvrdili, je mimoriadne dôležité zachovať perspektívu riešenia v podobe dvoch štátov. Vytvorenie nezávislého a geograficky integrovaného palestínskeho štátu na základe hraníc z roku 1967 s Jeruzalemom ako hlavným mestom je nezvratnou nevyhnutnosťou, ktorú už nemožno ďalej odkladať. Turecko nikdy neváhalo hovoriť pravdu, aj keď to bolo bolestivé, v čase, keď celý svet mlčal.” – Erdoğan o potrebe vrátiť Palestínu do hraníc z roku 1967

Maroš Šolc

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov