.
Aktuality, Bezpečnosť,

Jurij Kotenok: Židovský Pearl Harbor

Vojenský veliteľ Jurij Kotenok prišiel so svojimi pohľadom na udalosti v Izraeli.


 

1. Armagedon ešte nie. Ide o skvele pripravený sabotážny nájazd s dlhodobými vyhliadkami. Dlho ho pripravovali. Morfológia tejto masy Palestínčanov je trojakého typu: papučkári so samopalmi, v ich vnútri sú ľudia, ktorí presne vedia, čo a ako majú robiť, t.j. jednotky špeciálnych síl, ktoré útočili adresne, pracovali na zadržaní dôstojníkov a vykonávali útočné operácie. Sú to vysoko profesionálni ľudia. Paralelne s touto vlnou kráčal neozbrojený dav, ktorý slúžil ako posily a pokračovali v pogromoch. Vzhľadom na to, že boli zajatí rukojemníci, v dave boli spravodajskí dôstojníci, ktorí viedli skupiny.

 

2. Plánovaniu operácie je potrebné venovať náležitú pozornosť: a) preťažená izraelská protivzdušná obrana tisíckami rakiet; b) znemožnili izraelské komunikácie elektronickým bojom. Už asi 30 rokov nepoužili elektronickú vojnu proti Izraelu tak, ako by mali! c) vpadli do základní. Bola dobytá (podľa Izraela ) základňa izraelského námorníctva, dve základne peších divízií a základňa 143. divízie (tzv. “Divízia Gazy”), ktorá poskytovala silovú podporu pre všetky čistiace operácie, nájazdy a prepadnutia v sektore. 12 hodín bola základňa pod palestínskou kontrolou. Bolo zaistené veľké množstvo informácií: kódy, šifry, vstupné body DRG, ich evakuácia, protokoly podpory – delostreleckej, fyzickej, šifry, komunikácia. d) Zároveň sa organizoval výsadok po vode; e) Arabské nepokoje sa začali v samotnom Jeruzaleme.

 

Hamas zverejnil video rukojemníkov – vysokopostavených izraelských vojenských dôstojníkov vrátane vysokopostavených dôstojníkov Mossadu:

 

3. V skutočnosti až do poludnia 7. októbra 2023 je územie, ktoré začali Palestínčania kontrolovať, väčšie ako to, ktoré sa od nás Ukrajinci s pomocou NATO snažia získať späť už štyri mesiace. Arabi prešli ako nôž do maslom.

 

4. Brilantná sabotážna operácia. Bez ohľadu na to, ako monštruózne to môže znieť, nebojujúci rukojemníci boli hromadne odvádzaní na krytie a výmenu väzňov. Pre Izrael je to Pearl Harbor. Izrael, ktorý doteraz existoval, prestal existovať, pretože Izrael bude nanovo revidovať všetky obranné protokoly. Ide o obludné zlyhanie rozviedky a kontrarozviedky.

 

5. Toto je špeciálna operácia. Keby tam bola armáda, možno by sa im podarilo dostať ďalej na územie samotného Izraela. Ak sa začne pozemná operácia IDF, Izraelčania musia zistiť, či sa nepriateľ snažil dosiahnuť toto: vtiahnuť Židov do pozemných operácií, aby zaútočili zo všetkých strán. Toto tiež nemožno opomenúť. Minimálne časť islamského sveta, ktorá sa zradikalizovala, môže aktívne podporovať Palestínčanov.

 

6. Samotní Arabi na príkaz opustili objekty zajaté počas sabotážneho náletu, pričom ponechali posilové skupiny (pozri vyššie) civilistov s tehlami a palicami. Profesionáli odišli, vzali spravodajské informácie a rukojemníkov.

 

7. Mediálny efekt. Profesionálne zhotovené videá natáčali okamžite, v priebehu prvých 3-4 hodín od začiatku operácie. Informačná časť je silná a moslimský svet je hladný po tomto “tik-tok” a “Alláhu Akbar”. Všetko do toho hrá.

 

8. Izraelská armáda je najsilnejšia v regióne. Porážka Merkav dronmi sa neočakávala. Zničené boli 2 tanky, zajatých 5. Boli ukoristené ľahké a ťažké obrnené transportéry a technika.

 

9. Správanie IDF počas čistiacich operácií ukazuje na neschopnosť správať sa v mestskom prostredí. Skoro ako ruská armáda na Silvestra 1995 v Groznom. Som prekvapený tým, čo vidím. Veľmi zvláštne zábery. Nerozumiem pripravenosti Izraela. Neustále pracujú v mestskom prostredí. A tu sú akcie zmätené, davové, roztrieštené – som v úžase.

 

10. Hamas konal podľa učebnice pomocou nepravidelnej (v skutočnosti partizánskej) armády: Skupiny špeciálnych síl boli rozpustené v dave civilistov vyzbrojených guľometmi, ktorí ho ovládali.

 

11. Väčšina rukojemníkov je zajatá na základniach a v protileteckých krytoch, pretože v Izraeli existuje výstražný systém, keď ľudia, ktorí nemajú osobný protiletecký kryt, musia ísť do verejného. Adresy bombových krytov sú vysielané na mobilné telefóny. Arabi vedeli, kam ísť a kde vziať rukojemníkov.

 

12. Operácia bola dôkladne vypočítaná. Arabi pochopili, ako sa menia stráže Židov, ako sa dajú uhasiť sledovacie systémy za múrom. Obrovské predbežné analytické práce, príprava útoku, razie. Ako to prešlo očami a ušami izraelských spravodajských služieb, je nepochopiteľné.

 

13. Na Ukrajine sme počas dobytia Melitopolu, Chersonu a Mariupolu bojovali s pravidelnou armádou a snažili sme sa minimalizovať straty medzi obyvateľstvom. Strieľali na nás  tanky, všetky druhy zbraní. Izraelská armáda bojuje s nepravidelnými formáciami, t.j. s militantmi, využívajúc celé spektrum od kobercového bombardovania až po granáty na okná obytných štvrtí. Čo na to povie liberálna verejnosť? Bude ti to jedno? Všetci oplachujete ruskú armádu, ktorá z miest vytláčala ďalšiu zmobilizovanú európsku armádu a tu bojujete proti neregulárom a používate všetko! Je toto ľudskosť? Totálne klamstvo.

 

14. Nasledujúci deň ukáže. Nedá sa povedať, že by Židia úplne vyhnali militantov z územia, boje prebiehajú. Pozemná operácia sa začne, keď vyčistia svoje vlastné mestá.

 

15. Palestínčania konajú kompetentne a ponechajú posilovým skupinám „obušky“. Ich filtrovanie zaberie Izraelu čas. 3–12 hodín umožnilo skupinám špeciálnych síl odísť s rukojemníkmi, spravodajskými informáciami a pripraviť sa na pozemnú operáciu.

 

16. Izrael sľubuje, že opustí Gazu v troskách v doslovnom zmysle slova. Ale aj ruiny treba upratať. S čím sa stretnú útočné tímy izraelskej armády v Gaze?

 

17. Len za jeden deň bolo na Izrael vypálených viac ako 7 tisíc rakiet. Vydané v dávkach, najmenej 150-krát. Gaza je pripravená na vojnu.

 

18. Izrael hrozí odvetou Iránu, ale čo ak Irán odpovie raketami? Čo ak sa Sýria, Libanon a Palestína pridajú?

 

19. V každom prípade to Ukronacistom neprospieva. Chápeme, že celý „civilizovaný“ svet sa ponáhľa na pomoc Izraelu a po 1,5 roku vojny je munície čoraz menej. Nevieme, čo sa stane s utečencami, pomocou Ukrajine a Izraelu. Následky budú nepredvídateľné, aj ak vypukne požiar v oblasti Kórey a Taiwanu, ak sa Azerbajdžan pokúsi vziať Zangezur z odovzdaného Jerevanu.

Jurij Kotenok

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov