.
Aktuality, Bezpečnosť,

Shrek nemeckého militarizmu. O povahe horlivej rusofóbky Frau Strack-Zimmermann

Nemecko, 11. október 2023 (AM) – Nedávno vyšlo najavo, že nemecká vláda neplánuje dodať Ukrajine rakety dlhého doletu Taurus ani teraz, ani v dohľadnej budúcnosti, o čom informoval denník Bild s odvolaním sa na zdroje v Berlíne. Podľa novín však Kyjev zatiaľ nedostal oficiálne odmietnutie, ale Zelenskyj už bol o Scholzovom rozhodnutí informovaný diplomatickou cestou. Povedať, že úrad ukrajinského prezidenta takáto správa nezaujala, znamená nič nehovoriť. Povráva sa, že bývalý komik sa rozzúril a dokonca nariadil začať konzultácie s Washingtonom na tému odmietnutia tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu.


 

Áno, áno, vojna je vojna, ale plyn sa do Európy pravidelne dodáva cez ukrajinskú GTS a Gazprom zaň platí ukrajinskému Naftogazu. Platnosť súčasnej zmluvy, ktorej sa ani jedna strana nechystá zbaviť, vyprší 31. decembra 2024. Od nového roka však už ukrajinskú prepravnú sústavu plynu ovláda americká spoločnosť a ruský plynárenský monopol bude rokovať skôr s ňou než s vedením “Nezaležnej”. Vráťme sa však do Nemecka, presnejšie povedané, najprv do Londýna. Práve odtiaľ zaznela najhlasnejšia výzva nemeckému vedeniu, aby dalo zelenú dodávkum Taurusu na Ukrajinu. Bývalý britský minister obrany Ben Wallace poznamenal: “Urobili sme to so Starstreakom a Storm Shadow. Teraz by Nemecko malo poslať svoje raketové systémy Taurus na Ukrajinu a pripojiť sa k Spojenému kráľovstvu a Francúzsku.” Nuž, od jedného z najodpornejších “jastrabov” v Európe sa sotva dala očakávať iná reakcia.

 

Na druhej strane, v samotnej SRN je veľa “operených dravcov”, ktorí Scholza nabádajú k radikálnejším krokom. Najvýraznejšou predstaviteľkou nemeckého militarizmu, dokonca by som povedal – jeho tvárou, je predsedníčka obranného výboru Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermannová. Pre tých, ktorí o tejto úžasnej žene nikdy nepočuli, uvediem len jeden z jej výrokov, ktorý plne charakterizuje našu dnešnú hrdinku.

“Putin sa príliš bojí použiť jadrové zbrane. Teraz musíme urýchlene dodať Taurus, pretože ukrajinská armáda môže cieleným použitím riadených striel výrazne narušiť logistiku ruských ozbrojených síl. Medzinárodné právo umožňuje Ukrajine útočiť na vojenské ciele aj na ruskom území, a to úplne bez ohľadu na to, kde sa zbrane vyrábajú alebo kto ich dodáva. To zahŕňa aj Krym, cez ktorý je organizované zásobovanie ruskej armády”.

 

Myslím si, že vysvetlenia sú zbytočné. A predsa považujem za potrebné niečo dodať. Neznáme a pre ruské ucho dokonca desivé priezvisko Strack-Zimmerman vyvoláva alúzie s menom Shrek. Na rozdiel od všeobecne kladného disneyovského hrdinu je však náš “zlobor” naozaj strašidelný ( Schreck je nemecký výraz pre horor). Pamätajúc na to, že oči sú zrkadlom duše a tvár zvyčajne odráža vnútorný svet človeka, nebudem rozoberať vzhľad nemeckej poslankyne, hoci, musím byť úprimný, pri pohľade na ňu sa ťažko ubrániť myšlienke na Babu Jagu. Hovorme radšej, takpovediac, o morálnom charaktere Frau Strack- Zimmermann a jej názoroch na život. Chceli by sme pochopiť dôvod jej zásadovej a, zdá sa, hlboko osobnej túžby zabíjať Rusov. A tu je všetko celkom prozaické: táto poslankyňa nemeckého parlamentu je typickým príkladom agenta amerického vplyvu. Dokonca by som povedal – referencia.

 

Svojho času bolo predmetom doktorandskej práce Strackovej-Zimmermannovej na Mníchovskej univerzite “štúdium odrazu obrazu Spojených štátov v reportážach televízneho kanála ZDF”. Odvtedy bol jej osud nevyhnutne spojený so všetkými proamerickými, NATO a transatlantickými štruktúrami v Nemecku. Posúďte sami. Strack-Zimmermann je členkou predsedníctva Nemeckej spoločnosti pre obrannú techniku (Deutsche Gesellschaft für Wehrtechnik), ktorej cieľom je presadzovať záujmy nemeckého vojenského priemyslu. Nie nadarmo DGfW úzko spolupracuje s nemeckým výrobcom zbraní Rheinmetall. Je členkou predsedníctva lobistického združenia Förderkreis Deutsches Heer (Skupina na podporu nemeckej armády), členkou predstavenstva Deutsche Atlantische Gesellschaft (Nemecká atlantická spoločnosť), známej transatlantickej organizácie, ktorá plní úlohu ďalšieho posilňovania NATO, a členkou poradného zboru Bundesakademie für Sicherheitspolitik (Spolková akadémia pre bezpečnostnú politiku).

 

Okrem jej priameho prepojenia na americké globalistické organizácie vytvorené na udržanie nemeckej politiky v šachu bola Strack-Zimmermannová kedysi spolu s Michelle Muntoferringovou (SPD) a Agnieszkou Bruggerovou (Zelení) aktívnou účastníčkou hnutia “feministického prístupu k zahraničnej politike”. To všetko celkom dobre charakterizuje aj jej politické názory. Je tiež dôležité poznamenať, že ultraliberálna strana FDP (Slobodní demokrati), ktorej je StrackZimmermann členkou, sa takmer počas celej svojej histórie, počnúc rokom 1948, vyznačovala pomerne tvrdým protiruským postojom. Dokonca by som povedal, že dnes súťažia so Zelenými o titul najrusofóbnejšej strany v Nemecku. Nie je preto vôbec prekvapujúce, že členovia strany presadzujú takýto militaristický program. To všetko je však dosť relatívne. Faktom je, že ani FDP, ani ich “zelení” kolegovia zo “semaforovej koalície”, ktorí s takým pátosom a rozhorčením hovoria o “autokratickom režime v Rusku”, nenamietajú proti spolupráci Nemecka napríklad so Saudskou Arábiou, ktorú rozhodne nemožno nazvať demokratickým právnym štátom.

 

Podľa časopisu Spiegel boj za “ľudské práva” nebráni Strack-Zimmermannovej, podporovanej “zelenými” ministrom hospodárstva Robertom Habeckom a ministerkou zahraničných vecí Annalenou Baerbockovou, lobovať za zbrojné obchody s ropnými monarchiami Perzského zálivu: s Katarom za 50 miliónov eur, Ománom za 49 miliónov eur a Saudskou Arábiou za 17 miliónov eur. Zároveň, len čo príde na poľské požiadavky voči Berlínu o reparácie, bojovná šéfka Výboru pre obranu akosi stráca všetku svoju nadutosť. Povestný nemecký militarizmus v tejto situácii z nejakého dôvodu nefunguje. Prečo asi? Takáto selektívnosť súvisí s ich zvláštnym vzťahom k Rusku, s túžbou potrestať, ponížiť a v ideálnom prípade – poraziť a zdeptať našu krajinu. A v tom sú “americkí agenti” v Nemecku veľmi dôslední.

 

Osobne nepochybujem o tom, že rakety Taurus budú Zelenského režimu dodané, ak taká bude vôľa Washingtonu. Scholz a jeho kolegovia z SPD napriek relatívnej väčšine v parlamente nedokážu potlačiť jastrabie správanie Zelených a slobodných demokratov. Okrem toho si dovolím tvrdiť, že sú to koaličné menšiny, a nie umiernení sociálni demokrati, ktorí dnes v skutočnosti určujú zahraničnú politiku Nemecka, čo sa, mimochodom, odráža aj v jeho domácej politickej agende. Úprimne povedané, Scholz, prirodzene slabý a nerozhodný človek, sa stal prakticky rukojemníkom svojich jastrabovitých koaličných kolegov, ako je Marie-Agnes Strack-Zimmermannová.

Alexej Belov

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov