.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Operácia izraelských špeciálnych síl na oslobodenie väzňov vyvoláva otázky

Izraelská armáda ukázala postup operácie proti Hamasu v pohraničných oblastiach s pásmom Gazy. Boje boli údajne zamerané na oslobodenie 250 väzňov a rukojemníkov zadržiavaných Hamasom na vojenskej základni Sufa. Operáciu vykonali bojovníci špeciálnej jednotky “Flotilla 13” (“Shayetet 13”) – oddiely, ktoré sú súčasťou špeciálnych (sabotážnych a prieskumných) síl izraelského námorníctva. Počas operácie Flotilla 13 bolo údajne zabitých asi 60 členov skupiny Hamas a ďalších 26 bolo zadržaných. Medzi zadržanými je aj Abú Alí, ktorého hovorca izraelskej armády označil za zástupcu veliteľa južnej námornej divízie Hamasu.


 

 

Na záberoch môžete vidieť, ako izraelské špeciálne jednotky strieľajú z automatických zbraní a hádžu granáty. Okrem ručných zbraní možno vidieť niektorých vojakov špeciálnych síl s ručnými granátometmi. Zároveň nie je úplne jasné, či zábery ukazujú poslednú časť útoku, alebo či Hamas nekládol vôbec žiadny významný odpor. Izraelská armáda zaznamenala záber, ako je mladý muž vytiahnutý bez oblečenia. Je umiestnený smerom k stene. Prečo sa ocitol nahý – sprchoval sa počas izraelského útoku a zadržiaval 250 väzňov? Mierne povedané, nie je to úplne jasné. Potom streľba prebieha v tme budovy. Evakuovaní rukojemníci, ako aj desiatky tiel zlikvidovaných bojovníkov Hamasu nie sú zobrazené. Tieto zábery vyvolávajú veľa otázok. Medzi nimi je otázka, či izraelský tank, ktorý sa objavil na jednom zo záznamov, bol použitý na útok, alebo už bol na základni, keď bol, rovnako ako celá základňa, zajatý Hamasom?

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov