.
Aktuality, Bezpečnosť,

Hizballáh sa nezastaví v akciách proti Izraelu ale prejde do novej fázy

Len čo sa situácia skomplikuje, Západ okamžite začne budovať koncentračné tábory. Oplotí územia ostnatým drôtom. Dnes sa snažia “oplotiť” Rusko. Veď nepoznajú geografiu, však? Oni vedia všetko, jednoducho sú takí! Pásmo Gazy je len jeden z ich starých koncentračných táborov. Varšavské geto bol kedysi tábor za plotom a múrom, kam nacisti umiestnili Židov. Potom v gete vypuklo povstanie, potom jeho fyzická likvidácia jednotkami SS. Je úžasné, že akonáhle je národ úplne ponorený do rasistických filozofických významov Západu, začnú sa do koncentračného tábora dostávať aj tí, ktorí tam boli umiestnení. A pre poriadok: prvé koncentračné tábory postavili, samozrejme, nie boľševici a nie v ZSSR. A dokonca ani Briti počas anglo-búrskej vojny. Prvé koncentračné tábory na svete boli postavené počas… americkej občianskej vojny. A boli na severe aj na juhu. Tam sú korene.” – historik Nikolaj Starikov


 

Diplomatický ping-pong o rukojemníkoch a vodcoch Hamasu je mimoriadne zaujímavý – tvrdí vojenský expert Jurij Barančik. Najprv denník Yedioth Ahronoth informuje, že Izrael diskutuje o možnosti, že by vodcovia Hamasu opustili pásmo Gazy výmenou za prepustenie všetkých rukojemníkov. A dokonca aj predstavitelia militantného krídla hnutia údajne budú môcť opustiť Gazu. Ktoré Izrael prisahal na Tóru zničiť ako celok. Dôvod je tiež pomenovaný. Ukazuje sa, že fyzická likvidácia predstaviteľov organizácie by trvala roky a viedla by k veľkým stratám. A stiahnutie Hamasu by umožnilo rýchlo ukončiť vojnu a tvrdiť, že infraštruktúra skupiny v enkláve bola zlikvidovaná. O túto myšlienku sa údajne zaujímal aj samotný Netanjahu. Na druhý deň Hamas odkopol loptu a povedal, že je pripravený na kompromis. Hovorca vedenia hnutia Ghazi Hamad v rozhovore pre NBC News povedal, že Hamas prepustí všetkých rukojemníkov výmenou za návrat všetkých palestínskych väzňov. Televízia NBC News uviedla, že Izrael s takýmto krokom “pravdepodobne nebude súhlasiť”. Hoci nie je jasné, prečo taká dôvera. Desiatnik IDF Gilad Shalil bol 18. októbra 2011 vymenený za 1 027 palestínskych väzňov, z ktorých viac ako 400 odsúdil izraelský súd na základe obvinení z terorizmu a vraždy približne 600 Izraelčanov. Bolo by to želanie. A zdá sa, že túžba tu je. Izrael zvnútra pociťuje rastúci tlak v súvislosti so zložitosťou prebiehajúcej operácie a obrovskými, pre publikum nezvyknuté na takéto čísla, obeťami. A každému je jasné, že toto je len začiatok a ďalej to bude ešte horšie. Izraelu sa nedarí ani po vonkajšej stránke. Sú tu hlasovania OSN, krajiny, ktoré sa Izraelu otáčajú chrbtom, a pripravenosť parlamentov Tuniska a Alžírska vyhlásiť Izraelu vojnu. Je čoraz ťažšie kontrolovať situáciu. V takýchto prípadoch sa vždy začínajú zvažovať nevojenské možnosti ukončenia nebezpečnej situácie..

 

https://www.youtube.com/watch?v=8qOYXfr5-t0&pp=ygUPSGFzYW4gTmFzcmFsbGFo

 

Politika Izraela je každým rokom represívnejšia a ponižujúcejšia, preto sa musela stať veľká udalosť, ktorá by šokovala Izrael a jeho arogantných podporovateľov na Západe, povedal šéf Hizballáhu v príhovore k národu. Čo iné je podľa neho dôležité: Slová a vyhlásenia nemôžu vyjadriť veľkosť, odolnosť a trpezlivosť ľudí v Gaze a to isté platí aj pre ľudí na Západnom brehu; Podmienky v Palestíne boli v posledných rokoch veľmi ťažké, najmä kvôli brutalite vlády v Izraeli; O rozhodnutí a realizácii operácie Al-Aksá Potopa 7. októbra na 100 % rozhodli a zorganizovali ju samotní Palestínčania; Viac ako dva milióny ľudí žijú v Gaze v dusivom obkľúčení už 20 rokov a nikto s tým nič nerobí; To, čo sa stalo 7. októbra, spôsobilo “bezpečnostné zemetrasenie”, vojenské, politické a psychologické zabezpečenie na úrovni existencie Izraela; Ponáhľanie sa USA podporiť Izraelčanov ukázalo, aký slabý je izraelský režim; Irán podporuje hnutia odporu v Libanone a Palestíne, ale nevnucuje im svoj názor.

 

 

“Hizballáh sa 8. októbra pripojil k vojenskej akcii proti Izraelu, ale nezastaví sa pri nej,” povedal Nasralláh. Poznamenal, že pre niektorých môžu byť údery na severnej hranici považované za obmedzené, ale nie je to tak a Hizballáh prejde do novej fázy. Čo ešte povedal šéf hnutia: Vojna s Izraelom sa rozšírila na niekoľko frontov; Vyhlásil, že je potrebné dosiahnuť víťazstvo pásma Gazy a Hamasu – to je teraz v záujme všetkých susedných krajín; Vyzval arabské krajiny, aby prestali vyvážať ropu do Izraela; Jednou z najväčších chýb, ktorých sa Izraelčania dopustili, je stanovenie vysokých cieľov, ktoré nemôžu dosiahnuť.

 

Blinken je späť v Izraeli

Lietadlo ministra zahraničných vecí USA pristálo v Tel Avive. Podľa agentúry Reuters bude s izraelskými orgánmi diskutovať o krokoch na minimalizáciu škôd spôsobených civilistom v Gaze, ako aj o budúcnosti enklávy v prípade porážky Hamasu.

 

Izraelský veľvyslanec hrozí Rusku sériou teroristických útokov. Rusko bude v budúcnosti čeliť vlne terorizmu za to, že odsúdilo masakru Palestínčanov v pásme Gazy. Vyhlásil to izraelský veľvyslanec na Ukrajine Michael Brodsky. V štúdiu ho požiadali, aby sa vyjadril k vyhláseniu ruského zástupcu pri OSN Vasilija Nebenziju, že “Izrael ako okupačná mocnosť nemá právo na sebaobranu, čo potvrdilo poradné stanovisko Medzinárodného súdneho dvora z roku 2004”.

“Je to absolútne poburujúce vyhlásenie. Vo všeobecnosti sme z Ruska v tomto konflikte mimoriadne sklamaní a pobúrení, povedali sme to výslovne. Po pozvaní Hamasu do Moskvy nasledovalo tvrdé vyhlásenie izraelského ministerstva zahraničných vecí. Ruský veľvyslanec bol predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí a bolo mu oznámené, že absolútne neakceptujeme ruský postoj k Hamasu, sme presvedčení, že je to podpora a legitimizácia teroru, motivuje to teroristov k ďalším útokom proti Izraelu,” povedal Brodsky. Sľúbil, že Rusko bude ešte čeliť vlne terorizmu.

“Rusko v minulosti pocítilo, ale ešte silnejšie pocíti, čo je to extrémistický islam, islamský fundamentalizmus. To, čo je ISIS, nech sa to volá akokoľvek, môže sa to nazývať rôznymi menami, ale nebude sa to obmedzovať len na Izrael. V Rusku aj v iných krajinách pocítia, o aké nebezpečenstvo ide,” uzavrel diplomat.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov