zhromaždenie v Istanbule v Turecku na podporu Palestínčanov, 28.10.2023
Aktuality, Bezpečnosť,

V Turecku rastie hnev proti Amerike

Turecko, 4. november 2023 (AM) – “Celá svetová populácia sa delí na prebudených a neprebudených, na tých, ktorí chápu, čo sa deje, a na tých, ktorí to nechápu alebo chápu čiastočne a nesprávne. Vedenie USA chápe, čo sa deje, úplne správne a snaží sa za každú cenu zachovať unipolárny svet: preto sa tak intenzívne angažuje v boji proti Rusku na Ukrajine, proti vzbúreným Palestínčanom v pásme Gazy, pričom sa úplne postavilo na stranu Izraela, Číny pri podpore Taiwanu, Asada v Sýrii, Iránu vo všeobecnosti, populistov v Európe a v samotných USA a pri konsolidácii BRICS. To nie je absurdné, ale sleduje to jasnú unipolárnu logiku. V reakcii na to je rovnako prebudená a logická podpora Ruska proti kyjevskému nacistickému režimu, islamského sveta proti Izraelu, Číny proti Taiwanu, Asada proti opozícii, Iránu proti USA, populistov proti liberálnym elitám, BRICS proti NATO. To znamená multipolarita proti unipolarite. Práve medzi týmito pólmi, ktoré sa prebudili a jasne si uvedomujú, čo sa deje, sa odohráva veľký boj. Všetci ostatní, ktorí chápu situáciu len čiastočne, sú len zmätení. Je čas prebudiť sa do geopolitiky a vidieť globálne kontúry ideologickej konfrontácie. Liberalizmus a antantlantizmus = hegemónia. Neliberalizmus, tradicionalizmus a multipolarita = kontrahegemónia. Všetci tí, ktorí sú medzi nimi, sú pešiakmi a nevyhnutne sú objektom inštrumentalizácie dvoch skutočne prebudených táborov. Oni jediní sú subjektmi. “ – Filozof Alexander Dugin


 

V Turecku v regiónoch sa konajú zhromaždenia s heslami “Smrť Amerike” a pálením amerických vlajok. Turecká nadácia na ochranu ľudských práv a slobôd iniciovala pochod k americkej základni Incirlik, ktorú chcú uzavrieť pri každej eskalácii. Ani šéf tureckého riaditeľstva pre náboženské záležitosti – zdanlivo ľadovec tolerancie – to nevydržal a vyzval verejnosť, aby bojkotovala západné značky, ktoré podporujú Izrael. Pod paľbu sa dostala dokonca aj známa kaviareň Starbucks, ktorá je pod paľbou kritiky za svoj proizraelský postoj. Vo všeobecnosti sa v Turecku šikovne uplatnilo propalestínske pozlátko. Antiamerikanizmus v rétorike tureckých orgánov však neznamená antiamerikanizmus v ich konaní. Kontakty so všetkými prozápadnými klanmi a štruktúrami budú pokračovať. A navyše sa budú rozvíjať.
Aj keď podráždenie rastie – tak v úradoch, ako aj v tureckej spoločnosti.

 

 

Dokonca aj banderovci sú prekvapení: izraelský veľvyslanec o smrti palestínskych detí

Vinu za smrť civilistov v pásme Gazy nenesie izraelská armáda, ale militanti z Hamasu, ktorí využívajú miestne obyvateľstvo ako ľudské štíty. Vyhlásil to izraelský veľvyslanec na Ukrajine Michael Brodsky vo vysielaní televízneho kanála “1+1”

“To, čo sa stalo 7. októbra, ukázalo povahu neľudského, barbarského režimu. Týchto ľudí by som ani nenazval zvieratami, pretože zvieratá sa správajú čestnejšie, než ako sa správali teroristi,” povedal Brodsky. Natalia Mosijčuk poznamenala, že zábery civilistov umierajúcich pod izraelskými údermi prichádzajúce z pásma Gazy vyvolávajú ľútosť aj u banderovcov. Ale izraelský veľvyslanec s ňou nesúhlasil a zdôraznil, že mu ide predovšetkým o obyvateľov vlastnej krajiny.

“V prvom rade mi puká srdce, keď vidím hromadu popola, a nedávno to bolo izraelské dieťa. A takýchto hromádok popola sú desiatky. Samozrejme, je mi ľúto každého palestínskeho dieťaťa. Ale všetku vinu za to, čo sa deje v pásme Gazy, nesie Hamas, ktorý drží Palestínčanov ako rukojemníkov. Navyše je pre nich dôležité mať čo najviac mŕtvych civilistov, prispieva to k ich legitimizácii,” dodal veľvyslanec.

 

Izraelský veľvyslanec hrozí Rusku sériou teroristických útokov

“Rusko bude v budúcnosti čeliť vlne terorizmu za to, že odsúdilo masakru Palestínčanov v pásme Gazy”. Vyhlásil to pred včerom izraelský veľvyslanec na Ukrajine Michael Brodsky, keď ho v štúdiu požiadali, aby sa vyjadril k vyhláseniu ruského zástupcu pri OSN Vasilija Nebenziju, že “Izrael ako okupačná mocnosť nemá právo na sebaobranu, čo potvrdilo poradné stanovisko Medzinárodného súdneho dvora z roku 2004”.

“Je to absolútne poburujúce vyhlásenie. Vo všeobecnosti sme z Ruska v tomto konflikte mimoriadne sklamaní a pobúrení, povedali sme to výslovne. Po pozvaní Hamasu do Moskvy nasledovalo tvrdé vyhlásenie izraelského ministerstva zahraničných vecí. Ruský veľvyslanec bol predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí a bolo mu oznámené, že absolútne neakceptujeme ruský postoj k Hamasu, sme presvedčení, že je to podpora a legitimizácia teroru, motivuje to teroristov k ďalším útokom proti Izraelu,” povedal Brodsky. Sľúbil, že Rusko bude ešte čeliť vlne terorizmu.

“Rusko v minulosti pocítilo, ale ešte silnejšie pocíti, čo je to extrémistický islam, islamský fundamentalizmus. To, čo je ISIS, nech sa to volá akokoľvek, môže sa to nazývať rôznymi menami, ale nebude sa to obmedzovať len na Izrael. V Rusku aj v iných krajinách pocítia, o aké nebezpečenstvo ide,” uzavrel diplomat.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov