Hitler sleduje nemeckých vojakov pochodujúcich do Poľska, september 1939
Aktuality, Bezpečnosť,

Kniha Andrewa M.Lobaczewskeho: Politická podstata zla

Slovensko, 5. november 2023 (AM) – Vydavateľstvo Torden vydalo knihu s názvom Politická podstata zla. Autorom je Andrew M. Lobaczewski.


 

 

Originálny rukopis tejto knihy putoval do pece s horiacim ohňom len pár minút pred raziou tajnej polície v komunistickom Poľsku. Druhá kópia, ktorú bolestivo znova zhromaždili vedci pracujúci v nemožných podmienkach násilia a represie, bola zaslaná kuriérom do Vatikánu. Doručenie rukopisu nebolo potvrdené. Rukopis a všetky obsiahnuté údaje v ňom sa stratili. V roku 1984 tretiu a poslednú kópiu rukopisu napísal z pamäti posledný pozostalý z pôvodných výskumníkov: Andrew Lobaczewski. Zverejnenie tohto rukopisu napokon zablokoval osobne Zbigniew Brzezinski. Po polstoročí útlaku a zatajovania obsahu tejto knihy sa jej posolstvo konečne derie na svetlo sveta a odhaľuje krutú pravdu o podstate zla.

 

Táto politická ponerológia zla je šokujúca vo svojich klinicky náhradných opisoch skutočnej podstaty zla. Ponerológia vysvetľuje pôvod zla, príčinu jeho šírenia, následky. Vo svojich literárnejších pasážach odhaľuje nesmierne utrpenie, ktoré zažívajú vedci kontaminovaní alebo zničení nákazou, ktorú sami skúmali. Podstata tohto zla, je reálnou štúdiou zakladateľov a podporovateľov represívnych politických režimov. Lobaczewski z hľadiska psychiatrie analyzuje spoločné faktory, ktoré vedú k rozšíreniu neľudskosti človeka voči človeku. Morálka a humanizmus nemôžu dlho odolávať nenásytnosti tohto zla. Avšak znalosť podstaty tohto zla a jeho zákerného účinku na jednotlivcov aj skupiny sa javí ako jediný účinný protijed. Po prečítaní tejto knihy bude čitateľovi jasné, prečo táto kniha nemala nikdy uzrieť svetlo sveta.

 

Andrew Lobaczewski (1921 – 2008) v časoch 2. svetovej vojny bol veľmi aktívny v poľskom podzemnom odboji a hnutí v boji  proti fašizmu v Poľsku. Je to človek, ktorého nemáme ako a prečo morálne spochybniť. Jeho veľkou výhodou bolo, že hneď po skončení 2. svetovej vojny začal študovať psychiatriu a študoval ju ešte v rámci starej školy v zmysle tradičnej psychiatrie (bez socialistickej nadstavby, ktorá sa začala vyučovať o rok neskôr). Andrew Lobaczewski zostavil pracovnú skupinu psychiatrov nielen z Poľska, ale aj Československa a Maďarska, ktorí dali dokopy teóriu, ktorá mala vysvetlovať ako môžu vznikať tyranské režimy, ako vznikajú diktátorské usporiadania v spoločnosti. Jedným z dôvodov, prečo sme sa ocitli v takejto situácii je fakt, že zrejme nečítame také knihy ako napísal Andrew Lobaczewski.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov