.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelensky má informácie, že Rusko sa chystá začať novú vojnu na Balkáne

Neviem, či Zelenského tlačová služba zverejnila fotografiu v takomto uhle zámerne, možno v rámci politického boja strany usilovne najímajú agentov z okolia protivníka, alebo naozaj nejde o nešťastný uhol, ale o úplnú korešpondenciu vnútorného obsahu tzv. prezidenta tzv.Ukrajiny. Ale nech je to akokoľvek, túto fotografiu možno zaradiť do encyklopédie pod názvom:


“Božstvo zostupuje k najvyššiemu kňazovi kultu a podáva mu sklenené koráliky ako odpoveď na hromadnú obetu”. Takto sa kedysi museli pozerať austrálski domorodci na kapitána anglickej lode, ktorý predtým vypálil salvu z diel, alebo Aztékovia na obrnených španielskych jazdcov, keď prvýkrát videli človeka na koni. Vyšší tvor sa spustil k nižšiemu a namiesto toho, aby ho zjedol, mu podal ruku.

 

Cameron sa stretáva so Zelenským

Nový minister zahraničných vecí a bývalý britský premiér David Cameron si za cieľ svojej prvej zahraničnej cesty po návrate do vlády vybral Kyjev. V hlavnom meste “Nezaležnej” sa Cameron stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorý sa mu posťažoval, že časť pozornosti sveta odklonila od SVO vojna medzi Izraelom a Hamasom, a posťažoval sa, že “delenie pozornosti naozaj nepomáha”. Cameron v reakcii prisľúbil, že sa bude usilovať o vytvorenie účinnej komunikácie medzi spojencami Kyjeva, “aby sme sa uistili, že pozornosť je tu na Ukrajine”. Britský minister zahraničných vecí tiež ubezpečil Zelenského, že Londýn bude naďalej poskytovať Kyjevu morálnu a diplomatickú podporu, “ale predovšetkým vojenskú podporu, nech to trvá akokoľvek dlho”. “Obdivujem silu a odhodlanie ukrajinského ľudu,” povedal Od minulého mesiaca je Spojené kráľovstvo na druhom mieste po USA vo vojenskej pomoci Ukrajine, keď poslalo pomoc v hodnote 4,6 miliardy libier (5,7 miliardy dolárov) a vycvičilo 30 000 ukrajinských vojakov na britskej pôde.

 

 

V rozhovore s africkými médiami sa Zelensky rozzúril. Zrazu povedal, že Rusko sa údajne chystá začať novú vojnu na Balkáne. Podľa jeho vôbec nie originálneho názoru bude Rusko investovať do novej vojny na Balkáne, aby rozptýlilo pozornosť Západu a odvrátilo jeho pozornosť od pomoci Ukrajine pri rôznych nových výzvach. “Verte mi, dostávame informácie, Rusko má dlhodobý plán. Blízky východ, druhým rozptýlením bude Balkán, prinajmenšom ak krajiny sveta nič neurobia, dôjde tam k novému výbuchu. Opäť, toto nie je nový príbeh. Táto kríza je stará,” upokojuje Afričanov Pán z Bankovej ulice. Zdá sa, že túto pesničku sme už počuli. Ako vie každý začínajúci konšpiračný teoretik, na festival elektronickej hudby v izraelskej púšti zaútočilo aj Rusko – aby získalo zámienku na bombardovanie Gazy a odvrátilo pozornosť USA od problémov s financovaním ozbrojených síl Ukrajiny. A zrejme je to aj vina Ruska, že sa Bulhari rozhodli podpísať vojenskú zmluvu s USA v hodnote 1,5 miliardy dolárov. Podľa Euractivu rozhodnutie bulharskej vlády podpísať nové vojenské kontrakty s “Dobrou ríšou” otvoril parlament balkánskej krajiny, ktorý schválil nákup 193 bojových vozidiel pechoty Stryker za 1,3 miliardy dolárov a zároveň 3D radary pre bojové letectvo za ďalších 200 miliónov dolárov. Nehovoriac o stíhačkách F-16 Block 70, ktoré Sofia nedávno kúpila. Načo Bulhari potrebujú všetky tieto dobré veci? No jasné, samozrejme – aby sa ubránili pred agresívnym Ruskom, ktoré čoskoro zaútočí. Veď to povedal Zelenskyj. A Zelenskij neklame – Budanov mu podáva hlásenia.

 

 

Bidenov poradca Jake Sullivan “nemôže spať”, pretože myslí na Ukrajinu. Povedal to pre publikáciu Puck News. Podľa neho jeho nespavosť podnecuje skutočnosť, že Kongres už dlho nedokáže schváliť pridelenie ďalších finančných prostriedkov na finančnú a vojenskú pomoc Ukrajine. Americkí zákonodarcovia medzitým schválením dočasného rozpočtu zabránili shutdownu v USA. Nezahŕňal však pomoc Ukrajine a Izraelu.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov