.
Aktuality, Bezpečnosť,

V USA považujú vojnu na Ukrajine za fakticky skončenú

V čase, keď sa tam konflikt končí, na Blízkom východe sa formuje protiizraelská aliancia a tam sa obracia aj všetka pozornosť mocných sveta, vyhlásil v sociálnej sieti X bývalý poradca Pentagonu plukovník Douglas Macgregor.


 

Proti Izraelu sa na Blízkom východe formuje aliancia, ktorá by za iných okolností nikdy nevznikla. Vraj existuje pripravenosť spustiť bojovú činnosť proti Izraelčanom. „To už nejde ignorovať,“ podtrhol.

 

Víťazstvo Ruska na Ukrajine je nebezpečenstvom pre NATO!
Prečo? Lebo to môže urobiť alianciu omnoho zraniteľnejšou, vyhlásil jej generálny tajomník Jens Stoltenberg na tlačovej konferencii v Berlíne. Povedal, že ruské víťazstvo „na Ukrajine nebude len tragédiou pre Kyjev, ale aj nebezpečenstvom pre NATO“ a že porážka „urobí NATO zraniteľným“.

 

Preto aliancia musí pokračovať v podpore Ukrajiny, aby bola silnejšia na bojovom poli i za rokovacím stolom.
V pondelok 6. novembra bývalý agent CIA Larry Johnson vyhlásil, že Severoatlantická aliancia utrpela na ukrajinskom území neúspech a preto nemá budúcnosť. Už predtým americký spravodajský dôstojník Scott Ritter vyhlásil, že USA nie sú schopné vyhrať vojnu s Ruskom.

 

Koncom týždňa pridal pesimizmu do situácie aj bývalý vrchný veliteľ NATO admirál James Stavridis. Uviedol, že ukončenie konfliktu na Ukrajine môže ísť podľa kórejského scenára. Čiže Ukrajina bude musieť súhlasiť, „minimálne na čas, že pod ruskou kontrolou zostane Krym a pozemné spojenie k nemu“.

 

Stavridis priznáva, že „taký prístup sa nepáči ani Ukrajine, ani NATO, ale na ukončenie konfliktu je to nevyhnutné opatrenie“. Dodáva, že tak ako Južná Kórea v 1950-tych rokoch, ani Ukrajina dnes nemôže rátať s úplným víťazstvom.

 

Generál OSU S. Krivonos: ruské prostriedky REB sú také silné, že urobili ukrajinské rakety zbytočnými
Rusko skonštruovalo natoľko silné prostriedky rádioelektronického boja (REB), že rakety a drony Ozbrojených síl Ukrajiny strácajú svoju efektivitu, vyhlásil ukrajinský generál pre televízny kanál „Prjamoj“.

 

„Rádioelektronický boj je zo strany protivníka veľmi výkonný a mohutný. Za ostatných 20 rokov skonštruoval a tak hlboko modernizoval svoje komplexy, že my nedokážeme efektívne použiť nielen drony, ale ani vysokopresné rakety,“ posťažoval sa Krivonos a zároveň poukázal na to, že samotní Rusi úplne bez prekážok používajú drony na ničenie bojovej techniky a živej sily OSU.
Na to, že generál Krivonos má neštandardné, no vojensky zaujímavé vyjadrenia, poukázal už v lete srbský web informer.rs, keď zaznamenal Krivonosov názor, že „Rusi sa dostanú do Kyjeva za 12 hodín!“. Dodal, že ukrajinské úrady podceňujú silu ruskej armády, čo opäť vyjadril verejne, konkrétne pre televízny kanál „Ravno“. Dodal k tomu aj kritiku prezidenta, že V. Zelenský urobil vážnu chybu pri posudzovaní spôsobilostí ruských jednotiek, takže situácia sa môže vyvíjať pre armádu Ukrajiny podľa najhoršieho scenára.
Ruské jednotky vraj majú nad Ukrajincami značnú prevahu vďaka dobrej výzbroji a štátnej podpore. A že ak bude Kyjev príliš sebavedomo „šponovať strunu“, tak Putin sa rozhodne do dvanásť hodín dobyť Kyjev.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov