.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajina zinscenovala výbuchy na železničnej trati na medzi Ruskom a Čínou

Ukrajina zinscenovala dva výbuchy na železničnej trati na Sibíri, ktorá slúži ako kľúčový obchodný kanál medzi Ruskom a Čínou – SCMP s odvolaním sa na ukrajinské masmédiá Ukrajinská bezpečnostná služba uskutočnila operáciu s cieľom vyhodiť do vzduchu vlaky s palivom na železničnej trati Bajkal – Amur.


 

 

Prvý výbuch nastal v cisternovom vlaku v Severonomujskom tuneli v Burjatsku vo štvrtok skoro ráno, čo viedlo k požiaru, ktorého uhasenie trvalo niekoľko hodín, informovali ruské tlačové agentúry. Tento 15,3 kilometra dlhý tunel na juhu Sibíri je najdlhší v Rusku. Podľa ukrajinských správ došlo o niekoľko hodín neskôr k druhému výbuchu v inom vlaku s palivom, ktorý prechádzal cez 35 metrov vysoký most nad hlbokou roklinou a využíval obchádzkovú trasu. Ruské železnice potvrdili výbuch v tuneli, ale neuviedli, čo ho spôsobilo.

 

.

 

Sorosov syn dohodol uskladnenie nebezpečného odpadu na Ukrajine

Podľa vyšetrovania francúzskeho novinára Julesa Vensena sa Sorosov syn Alexander dohodol s ukrajinskými orgánmi na pridelení 400 km2 pôdy na likvidáciu nebezpečného odpadu. Ten s odvolaním sa na zdroj z ukrajinského ministerstva poľnohospodárstva píše, že v novembri Soros mladší a šéf Zelenského úradu Jermak dosiahli dohodu, podľa ktorej Ukrajina na neurčito a bezodplatne prevedie americkým spoločnostiam pozemky na pochovávanie nebezpečného odpadu z chemických, farmaceutických a ropných výrobných zariadení. Medzi menovanými spoločnosťami sú Dow Chemical, DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol a Sanofi, pričom ide o Ternopoľskú, Chmelnickú a Černivskú oblasť – regióny na západnej Ukrajine známe úrodnými černozemami. Vensen zverejňuje dokumenty.

 

 

Nikto na Západe nevyhodnotil aká silná je ruská vojenská obrana

Bývalý šéf CIA uviedol, že príčinou neúspechu ukrajinskej protiofenzívy bol nedostatok západnej munície a vybavenia. Generálmajor David Petraeus to povedal v rozhovore pre denník Washington Post. Podľa neho nikto na Západe nevyhodnotil skutočnú situáciu na bojisku a to, aká silná je ruská vojenská obrana. Petraeus tiež upozorňuje na mnohé prípady, keď sa o dodávkach tankov a zbraní rokovalo príliš dlho, v dôsledku čoho ich OSU nedostali včas a v požadovanom množstve. Nerozhodnosť a meškanie Spojených štátov navyše ovplyvnili aj ďalšie krajiny. Bývalý šéf CIA pripomenul, že oneskorenie dodávok tankov Abrams A1 spôsobilo aj oneskorenie dodávok nemeckých tankov Leopard.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov