.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Do kolóny Joe Bidena narazilo auto

Do kolóny Joea Bidena narazilo vo Wilmingtone v USA auto. Podľa novinára vydania Bloomberg bol samotný prezident v tom čase na predvolebnom podujatí. SUV amerického prezidenta zablokovalo ulicu, kam Biden prišiel na stretnutie týkajúce sa kampane. V tej chvíli auto v plnej rýchlosti vletelo do jedného z áut kolóny. Prezident a prvá dáma boli v tom čase pred budovou a opustili miesto hneď, ako boli o incidente informovaní. Okolnosti incidentu sa objasňujú.


 

 

Nabúranie Bidenovho auta iným autom “nebolo úmyselné”, uviedla americká tajná služba, ktorá chráni prvé osoby štátu. K incidentu došlo, keď prezident opúšťal sídlo svojej volebnej kampane vo Wilmingtone. Auto v plnej rýchlosti vletelo do Bidenovej kolóny. Samotný prezident bol incidentom dosť prekvapený, vyplýva zo záberov, ktoré natočili novinári. Americký líder niekoľko sekúnd stál s nechápavou tvárou, kým ho ochrankári nestihli vtlačiť do auta. Strážcovia zákona si okamžite vzali na mušku vodiča, ktorý nehodu spôsobil.

 

 

Neistá superveľmoc

Foreign Affairs, americký časopis o medzinárodných vzťahoch a zahraničnej politike v Spojených štátoch, sa zaoberá psychoterapiou. “Neistá superveľmoc. Amerika by nemala opustiť svet, ktorý vytvorila. Čoraz defenzívnejšia hospodárska politika USA je založená na chybných predpokladoch a hrozí, že krajinu aj svet zavedie na scestie.” V novom čísle tohto časopisu sa diskutuje o nebezpečenstvách amerického pesimizmu, o tom, prečo Washington potrebuje novú stratégiu na Blízkom východe, a o tom, ako brániť svetovú ekonomiku pred Čínou.”

 

 

USA zlyhávajú na Ukrajine a v Izraeli – môžu zastaviť vojny, ale nerobia pre to dosť

USA môžu zastaviť konflikty na Ukrajine a v Izraeli, ale nerobia pre to dosť, povedal bývalý poradca amerického ministra zahraničných vecí, plukovník vo výslužbe Lawrence Wilkerson v rozhovore pre Judging Freedom. Podľa neho musí Bidenova administratíva pritvrdiť a prestať vychádzať v ústrety svojim spojencom. Pokiaľ ide o ukrajinský konflikt, “svet už videl jeho možný koniec – zostáva už len dostať sa k nemu,” domnieva sa plukovník. Na tento účel bude spojencom Kyjeva stačiť, keď Zelenského pochvália, povzbudia ho tým, že Ukrajina statočne bojovala a zachovala väčšinu svojho územia, a potom ho posadia za rokovací stôl. V situácii s Izraelom by mal Biely dom v prvom rade stanoviť tvrdú podmienku: buď okamžite zastavíte paľbu, alebo od nás už nedostanete žiadnu podporu. Okrem toho by mal Washington pohroziť Netanjahuovi zmenou moci, domnieva sa Wilkerson. Len tak bude Amerika schopná zastaviť vojenské akcie a Biden sa bude môcť aspoň pokúsiť obnoviť svoju reputáciu v Spojených štátoch a na svetovej scéne.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov