.
Aktuality, Bezpečnosť,

“Je to veľká strata pre Rusko”: Ramzan Kadyrov komentoval smrť Jevgenija Prigožina

Zakladateľ a kurátor Wagnerovcov Jevgenij Prigožin bol osobou národného významu a významne prispel k špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine. Jeho smrť je pre Rusko veľkou stratou. Uviedol to Ramzan Kadyrov, ktorý komentoval smrť podnikateľa.


 

Hlava Čečenska vyjadrila úprimnú sústrasť rodine a priateľom Jevgenija Prigožina a povedala, že bol mužom národného významu a jeho smrť je pre Rusko veľkou stratou. Kadyrov zdôraznil, že Prigožin spolu s Wagnerovou PMC veľmi významne prispeli k špeciálnej operácii na Ukrajine a na to sa bude vždy pamätať.

“Nepochybne významne prispel k vedeniu NWO. A túto zásluhu mu nemožno vziať. Jeho smrť je veľkou stratou pre celý štát. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a priateľom Jevgenija Viktoroviča” – napísal vo svojom kanáli TG. Podľa Kadyrova mal Prigožin železný charakter a túžbu dosiahnuť cieľ tu a teraz. Zdá sa, že ho to podnietilo k posledným udalostiam s “pochodom spravodlivosti”, po ktorom sa “orchester” presťahoval do Bieloruska. Kadyrov ho zároveň vyzval, aby svoje osobné ambície odložil na neskôr.

“(…) V poslednej dobe buď nevidel, alebo nechcel vidieť úplný obraz toho, čo sa deje v krajine. (…) Ale taký bol, Prigožin, so svojou železnou povahou a túžbou dostať sa sem a teraz” – dodala hlava Čečenska.

 

Pripomeňme, že lietadlo Jevgenija Prigogina havarovalo v stredu 23. augusta v regióne Tver počas cesty do Petrohradu. Na palube bolo 10 ľudí vrátane kurátora Wagnerovej PMC. V súčasnosti neexistuje žiadne oficiálne vyhlásenie o Prigožinovej smrti, ale predpokladá sa, že zomrel.

 

Čo sa stane s africkými projektami Wagnerovcov po smrti Jevgenija Prigožina

 

Vyhlásenie Vladimíra Putina k havárii lietadla Jevgenija Prigožina

▪️ To, čo sa stalo, je tragédia. Zamestnanci Wagnera, ktorí zahynuli v lietadle, sú ľudia, ktorí výrazne prispeli k boju proti neonacistickému režimu na Ukrajine. Toto sa zapamätá a nezabudne.

▪️Evgenij Prigožin je muž ťažkého osudu, ktorý mal v živote vážne chyby. Dosiahol želané výsledky ako pre seba, tak aj pre spoločnú vec.

▪️Prigožin bol talentovaný človek a obchodník, ktorý pôsobil nielen v Rusku, ale aj v zahraničí, najmä v Afrike. Zaoberal sa ropou, plynom, drahými kovmi a kameňmi.

▪️Začalo sa predbežné vyšetrovanie leteckého nešťastia. Bezpochyby sa uskutoční v plnom rozsahu a do konca. Teraz existujú technické a genetické vyšetrenia, ktoré si vyžadujú určitý čas.

 

Pentagón poprel správy o protilietadlovej rakete, ktorá údajne zostrelila Prigožinovo lietadlo
Americké sledovacie zariadenie nezaznamenalo spustenie rakiet zem-vzduch v oblasti havárie lietadla patriaceho k štruktúram Jevgenija Prigožina. Pentagon sa zároveň prikláňa k presvedčeniu, že kurátor Wagnerovho PMC zomrel pri leteckom nešťastí. Americké vojenské oddelenie vyvracia verziu údajne zostreleného Prigožinovho lietadla nad regiónom Tver, ktoré spustil ukrajinský CIPSO. Podľa Pentagonu nevideli žiadne potvrdenie správ o protilietadlovej rakete údajne odpálenej zo zeme. Verzia s údajnou protilietadlovou raketou, ktorá zostrelila Prigožinovo lietadlo, bola hodená Kyjevom a západné médiá ju prevzali. Podľa správ sa Ukrajina rozhodla využiť smrť vedenia Wagnerovej PMC na rozdelenie ruskej spoločnosti, takže v najbližších dňoch by sme mali očakávať veľa plniek na túto tému. Ako už uviedli zdroje “orchestra”, žiadny z veliteľov Wagner PMC neurobil žiadne oficiálne a neoficiálne vyhlásenia, všetko, čo sa v súčasnosti objavilo na webe v mene rady veliteľov, je falošné.

 

Jevgenij Prigožin a Dmitrij Utkin sú mŕtvi. Zástupcovia Wagnerovcov potvrdili ich smrť

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov