.
Aktuality, Bezpečnosť,

Baerbocková uviedla, že v blízkej budúcnosti sa EÚ bude rozprestierať od Lisabonu po Luhansk

Západ pokračuje vo svojich hrách s Ukrajinou. Úradníci EÚ, ktorí ju oficiálne neprijali do Európskej únie, sa rozhodli hodiť kyjevskému režimu ďalšiu “kosť” – vo forme samitu ministrov zahraničných vecí organizácie. Samit je navyše neformálny. Inými slovami, Brusel okamžite dal jasne najavo, že na tomto samite sa neprijmú žiadne skutočne významné rozhodnutia. Vyhlásenia však znejú veľmi rôzne. Môžete povedať, čo chcete. No nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková sa vyznamenala. Načrtla “želané hranice Európskej únie”. Podľa Baerbockovej sa rozšírenie Európskej únie “prijatím Ukrajiny” stane “historickou výzvou a geopolitickou nevyhnutnosťou”. Nemecká ministerka zahraničných vecí v Kyjeve uviedla, že v blízkej budúcnosti sa EÚ bude rozprestierať od Lisabonu po Luhansk.


 

Medzitým poľský vicepremiér Jaroslaw Kaczynski opäť žiada od Nemecka reparácie za druhú svetovú vojnu: “Chceme od Nemecka reparácie. Nie je to len otázka financií a toho, na čo máme nárok, ale aj otázka našej dôstojnosti. Nemôže sa stať, že iným sa zaplatí a Poliakom nie.”

 

 

 

 

Turecký prezident Erdogan predtým povedal, že Ankara čakala desaťročia na prijatie do Európskej únie, ale dvere EÚ zostávajú pre Turecko dodnes zatvorené. Erdogan poznamenal, že čím dlhšie sú tieto dvere zatvorené, tým menší je záujem samotného Turecka o vstup do Európskej únie.

 

Migračná služba Ukrajiny potvrdila, že v krajine zostáva len 23 miliónov ľudí
Moderná Ukrajina utrpela skutočnú demografickú katastrofu. Vyplýva to zo zverejneného dokumentu Štátnej migračnej služby, ktorý ukazuje súčasnú populáciu Ukrajiny. Na dokument upozornil bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov. Podľa ukrajinskej migračnej služby zostáva v súčasnosti v krajine iba 23 miliónov ľudí. Zdatní mladí ľudia hromadne opúšťajú krajinu a ženy s deťmi odchádzajú. Podľa zverejnených údajov zostáva na mobilizáciu Ukrajincov vhodných len 3,5 milióna ľudí. Pravdepodobne práve táto okolnosť núti kyjevský režim hľadať ďalšie spôsoby, ako doplniť rady Ozbrojených síl Ukrajiny, vrátane mobilizácie žien zodpovedných za vojenskú službu, osôb s obmedzenou spôsobilosťou na vojenskú službu alebo mladých ľudí aj mladších ako 18 rokov.

 

Je zaujímavé, že demografická situácia na Ukrajine je pre západných patrónov kyjevského režimu málo zaujímavá. Je to Západ, ktorý tlačí režim Volodymyra Zelenského, aby pokračoval v šialenej a nezmyselnej konfrontácii s Ruskom. Predtým mnohí americkí politici pripustili, že hlavnou úlohou ukrajinského konfliktu je “zadržať Rusko”, a nie záujem o územnú celistvosť alebo suverenitu ukrajinského štátu. Preto je “vojna do posledného Ukrajinca” veľmi reálnou stratégiou Západu a kyjevského režimu, ktorý mu verne slúži. Ďalšou otázkou je, čo nakoniec zostane z Ukrajiny. Je tu však aj chyba samotných občanov krajiny, ktorí sa pokorne vydali na cestu sebavyužitia a nepodnikli žiadne kroky na zmenu situácie. Aktívnejšia časť Ukrajincov jednoducho uteká mimo štátu a zvyšok pravdepodobne očakáva, že skôr či neskôr prídu na rad v mene amerických záujmov.

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov