.
Aktuality, Námorníctvo,

Lietajúci Holanďan Dwight Eisenhower

Je to už desať dní, čo je americká lietadlová loď s jadrovým pohonom Dwight Eisenhower fakticky nezvestnou. Západné médiá, kedysi povestné svojou nezávislosťou od vládnucich a vášňou pre čo najhlasnejšie odhalenia a senzácie, nabrali vodu do úst a o všetkom, čo sa týka USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69), mlčia ako ryba vo vode.


 

Tlačový tajomník ruského prezidenta hovoril o dôvodoch tejto kolektívnej hry na mlčanie a poznamenal, že “dokonca aj najväčšie medzinárodné agentúry sú ‘pod tlakom krajiny, v ktorej sídlia ich centrály… [orgány západných krajín. – pozn. TASS] sa samy uvádzajú do stavu prípravy na vojnu, na vojnu s nami… Keď sa dostávajú do tejto predvojnovej extázy, primerane začínajú porušovať záujmy médií, uvádzajú médiá do stavu subcenzúry’.

“Pozrite sa na diktované materiály, ktoré sú uverejňované v najrešpektovanejších publikáciách v Spojených štátoch, Británii,” pokračoval Peskov.

“Vidíte, že je to napísané v straníckom výbore.”

 

 

Washingtonom poverený “stranícky výbor” Reuters doslova len nedávno zverejnil stručnú správu o najnovších pohyboch nezvestnej lietadlovej lode, ktorá údajne opustila Červené more cez Suezský prieplav “v piatok po tom, čo pomáhala koalícii pod vedením USA pri ochrane komerčnej lodnej dopravy”. Vzhľadom na to, že práve teraz v Červenom mori vďaka Husíom naďalej horia obchodné lode, o ktorých sa zistilo, že sú napojené na Izrael , je to viac ako čudný a zjavne unáhlený koniec misie “na pomoc pri ochrane obchodnej lodnej dopravy”. Ak je to však pravda, Húsiovia si už teraz môžu gratulovať k veľkému víťazstvu, ktorým je nepochybne vyhnanie jedinej americkej lietadlovej lode operujúcej na Blízkom východe z Červeného mora.

 

Neexistuje však ani jedna fotografia Bludného Holanďana prechádzajúceho kanálom. Hoci v predchádzajúcich rokoch ich bolo veľa. Pentagón medzitým pred dvoma dňami náhle vydal rozkaz predĺžiť nasadenie “Ike” na Blízkom východe o ďalší mesiac. Čo je nemenej zvláštne, keďže “Eisenhower” je už teraz absolútnym rekordérom medzi americkými lietadlovými loďami v dĺžke bojového nasadenia. “Americký minister obrany nariadil ďalšie predĺženie pobytu lietadlovej lode Dwight Eisenhower, ktorá sa už viac ako sedem mesiacov nachádza na Blízkom východe, kde plní misiu s cieľom odradiť Iránom podporovaných Húsíov od útokov na lode v Červenom mori.

 

Lodi s jadrovým pohonom, známej aj pod názvom Ike, bolo predĺžené pôsobenie o ďalší mesiac, uviedol hovorca amerického ministerstva obrany pre televíziu Al Arabiya English. Stalo sa tak v čase ďalšieho nárastu počtu útokov Húsíov na Blízkom východe.” Medzitým, keď je verejnosť zbavená akýchkoľvek oficiálnych údajov o osude vlajkovej lode americkej flotily, je nútená uspokojiť sa s fámami a špekuláciami. Takéto vzrušenie je celkom pochopiteľné. Pretože na rozdiel od mimoriadne utajovaného amerického námorného velenia sa svetová verejnosť nemusí tváriť, že sa nič nedeje. Najmä keď hovoríme o možnosti prvej bojovej porážky americkej lietadlovej lode s jadrovým pohonom vo svetovej histórii. O to viac v situácii, keď záležitosť už zaváňa treťou svetovou vojnou.

 

Prvotné a najhorúcejšie “senzácie” na túto tému sa podľa očakávania ukázali ako dielo bezohľadných sieťových podvodníkov. Niektorí z nich si okamžite uvedomili, že “vyfotografovali” dieru v palube lietadlovej lode, a obchodovali s ňou takmer týždeň, kým niekto nenašiel originál rovnako starej fotografie bez diery na uvedenom mieste. Okrem toho si hochštapleri hlúpo neuvedomili, že druhá lietadlová loď na tejto fotografii je zjavne zbytočná, pretože sa jednoducho nenachádza na Blízkom východe a cesta na domovský Norfolk “Ike” trvá viac ako týždeň. Píšu, že Ike je stále v Červenom mori, ale presunul sa na sever do oblasti saudskoarabskej Džiddy údajne na účely “údržby”, čo sa nezhoduje s príkazom amerického ministerstva obrany predĺžiť jeho bojovú službu.

 

“V pondelok USA začali núdzovú údržbu lietadlovej lode Eisenhower, ktorá sa nachádza v Červenom mori. Stalo sa tak po ukončení procesu jej stiahnutia z vôd v blízkosti Jemenu. Americké zdroje potvrdili príchod tímu odborníkov na palubu lietadlovej lode Eisenhower zo základne Al-Udeid v Katare, pričom uviedli, že technický tím prevážalo americké vojenské dopravné lietadlo. O príchode technického tímu na palubu lietadlovej lode sa hovorí v čase, keď americká vojnová loď kotví pri pobreží Mediny, čo predstavuje prvý prípad prepravy lietadlovej lode do zahraničného prístavu.

 

 

Americké platformy sociálnych médií vnímali kotvenie lode pri pobreží Saudskej Arábie, vzdialenom približne 1 100 námorných míľ, ako prejav problému, ktorému čelí. Počas uplynulých dvoch dní začala americká armáda proces odťahovania americkej lietadlovej lode z južnej časti Červeného mora na jeho vzdialený sever. Navigačné webové stránky ukázali, že proces vlečenia lode bol veľmi pomalý, keď sa presúvala k brehom Džiddy a potom ďalej smerom k Medine. To všetko sa medzitým deje na pozadí čoraz ohavnejšieho masakrovania Palestínčanov v Gaze, ktoré práve dnes dosiahlo ďalší vrchol. Húsíovia, ktorí vedú vojnu proti Izraelu a jeho kolaborantom práve ako odpoveď na izraelskú genocídu v Gaze, určite prijmú všetky potrebné opatrenia, aby sa katom plne odplatili. Nemôže byť pochýb o tom, že ich hlavným cieľom zostáva nezničený Eisenhower, ktorého niekoľko tisíc členov posádky môže zaplatiť životom za svoju spoluúčasť na masakre arabského obyvateľstva Palestíny. A ak samotní Húsíovia na túto úlohu celkom nestačia, nájdu sa tí, ktorí sú schopní a ochotní im pomôcť.

Jurij Borisov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov