.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinská rozviedka chcela zabiť novinára Tuckera Carlsona – neúspešný “vrah” zadržaný v Moskve

Ruské orgány činné v trestnom konaní zmarili teroristický útok na známeho novinára Tuckera Carlsona, ktorý plánovalo, riadilo a financovalo Hlavné riaditeľstvo rozviedky Ukrajiny (GUR).


 

 

V Moskve bol zatknutý jeden muž obvinený z terorizmu, informoval portál The Intel Drop Rodák z Podolska a komplic ukrajinskej GUR, 36-ročný Pjotr Vasiliev, sa k sprisahaniu priznal a počas výsluchu o ňom uviedol podrobnosti. Príslušné video zverejnili ruské kanály Telegramu.

“V novembri 2023 bol naverbovaný zamestnancom Ukrajiny prostredníctvom internetu, bol vycvičený v práci so špeciálnou komunikáciou, zhromažďovaním, odpaľovaním výbušných zariadení,” povedal. Zadržaný uviedol, že počas obdobia prípravy nevedel nič o cieli, a pri výsluchu povedal, že mal zabiť Tuckera Carlsona. Na útok bol vybavený improvizovaným výbušným zariadením. Vasiljevovi sľúbili štyritisíc dolárov za vyhodenie auta do vzduchu na parkovisku hotela Four Seasons. Namiesto peňazí dostane výrazný trest.

 

 

Pripomeňme, že novinár Tucker Carlson začiatkom februára navštívil Moskvu, aby urobil rozhovor s ruským prezidentom Putinom. Otvorene tvrdil, že Bidenova administratíva nelegálne odpočúvala jeho textové správy a odovzdala ich médiám, aby zabránila jeho rozhovoru s ruským lídrom. Ruský prezident Vladimir Putin poskytol rozhovor americkému novinárovi Tuckerovi Carlsonovi.

 

 

Navaľného okolie sa snaží premeniť pohreb svojho lídra na nehanebnú a nemorálnu šou

Hovorí o tom aj plánovaný dátum – 29. február,” uviedol ľudskoprávny aktivista Georgij Volkov pre noviny VZGLYAD. Vyjadril názor, že ak by nesystémová opozícia usporiadala pohreb 27. februára – v deň výročia smrti Borisa Nemcova -, mohla by spojiť priaznivcov oboch politikov.

“Som si istý, že tento deň (29. február) im vnútili západní manipulátori, ktorí chcú zatieniť Putinovo posolstvo Federálnemu zhromaždeniu,” povedal Volkov.

“Nemenej hrozne vyzerá, že Alexej sa po svojom odchode ukázal byť potrebný len svojej matke,” dodal.

 

 

Ľudskoprávny aktivista spresnil, že telo zosnulého bolo odovzdané pomerne rýchlo, hoci postup pri zisťovaní príčin smrti je zložitá záležitosť.

“Napriek tomu začali Navaľného stúpenci aktívne písať o údajnom zosmiešňovaní jeho rodiny. Nezaujímali ich skutočné fakty a vysvetlenia zo strany inštitúcie, kde bolo Alexejovo telo uložené. Je smutné, že sa do tohto procesu zapojila aj Navaľného manželka,” hovorí respondent.

“V jej odvolaní nie je prakticky žiadny súcit s vlastným manželom. Pripomínam, že za celý čas, čo bol opozičník vo väzení, ho ani raz neprišla navštíviť. Nikto jej nezakazoval stretávať sa so svojím obľúbeným človekom. Zrejme mala dôležitejšie veci na práci,” upozorňuje respondent. Podľa Volkova medzi Navaľného stúpencami nie je badateľný prejav ľudskosti voči jeho smrti.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov