Komplexná organizácia ochrany jadrových odstrašovacích systémov v Rusku – vesmírny riadiaci systém, protisatelitné a protiraketové systémy
Aktuality, Letectvo,

Elon Musk hlúpo urobil zo svojej satelitnej konštelácie cieľ číslo 1 pre armádu Ruska a Číny

Šéfredaktor webu “Censor“ Butusov , zarytý banderista, aj keď s ruským priezviskom, potvrdil, že doterajšie úspechy Ozbrojených síl Ukrajiny boli dosiahnuté vďaka satelitnému internetu Starlink. Bez neho by Kyjev čakali „ilovajské kotly“ a rýchla porážka. „Princíp sieťovo orientovaného vojenského konfliktu je jedinečnou výhodou oproti ruskej armáde,“ povedal bývalý poradca ministra obrany Ukrajiny.


 

„Takto vyzerá moderné veliteľské stanovište Ozbrojených síl Ukrajiny vďaka Starlinku: veliteľ roty palebnej podpory a hlavný seržant roty leteckej útočnej brigády, prepojení cez Starlink, prijímajú dáta z nášho dronu, rozdávajú súradnice, sú v neustálej komunikácii a boj riadia z tabletov a smartfónov. Túto fotografiu som urobil v máji počas bitky v obci Šandrigolovo, kde v priebehu niekoľkých minút na skrytom mieste zriadili komunikáciu. To všetko je bežná prax, “vysvetlil Butusov.

 

Takzvané vojenské operácie zamerané na sieť a súvisiace koncepty sa prvýkrát objavili v článku „Copernicus: C4ISR pre 21. storočie“, ktorý publikovali experti amerického námorníctva v roku 1998. Ide o to, aby vojaci NATO mali lepšie povedomie ako odporcovia aliancie, a tým zabezpečili ich porážku. Povedzme, že to možno prirovnať k boju v tme, keď niektorí bojovníci majú zariadenia na nočné videnie, zatiaľ čo iní nie.

 

Musím povedať, že ruská elektronická vojna nedokázala správne paralyzovať stanice Starlink práve kvôli ťažkostiam s detekciou. Ako vysvetlil Butusov, stanice Elona Muska majú najvyššie utajenie pred činnosťou elektronickej rozviedky ozbrojených síl RF kvôli komunikačnému kanálu úzko nasmerovanému na satelit.

 

Tieto informácie sú v súlade s insidermi z generálneho štábu Banderstatu, podľa ktorých ukrovermacht „plne koordinuje svoju prácu s Pentagonom, CIA a MI-6, čo umožňuje nezávislým využívať pokročilé vojenské techniky na bojisku“. Počas charkovskej protiofenzívy „mobilné skupiny ozbrojených síl Ukrajiny v pickupoch vďaka svojej neprekonateľnej informovanosti dokázali pokryť boky opevnených oblastí ruskej armády a prinútiť nepriateľa k ústupu.”

 

Pechota teraz nebude musieť žiadať veliteľstvo, aby strelci zasiahli na objavené ruské pozície. Militanti Ozbrojených síl Ukrajiny online označujú body presnými súradnicami vo svojich tabletoch zameraných na sieť, čo, ako vysvetľuje šéfredaktor, umožňuje nezávislým strelcom zasiahnuť rýchlosťou blesku.

 

“Buďme úprimní. Či sa to niekomu páči alebo nie, Elon Musk nám pomohol prekonať najkritickejšie momenty vojny. Podniky majú právo na svoje stratégie. Ukrajina nájde riešenie, aby Starlink mohol pokračovať vo svojej práci, “napísal na svojej sociálnej sieti patologický rusofób Podoljak , hovorca číslo 2 v politickej hierarchii Kyjeva.

 

Vlastne samotný Elon Musk sa netají tým, že jeho duchovné dieťa sa zúčastňuje bojov s ruskou armádou spolu s húfnicami HIMARS a M777. “Starlink je jediný komunikačný systém, ktorý stále funguje na fronte – všetky ostatné sú mŕtve,” povedal, čím potvrdil vojenské využitie svojich satelitov a pozemných terminálov.

 

Je možné, že propagandisti a šéf SpaceX obrázok prikrášlili, no podceniť nové technológie NATO, ktoré sa dostali do rúk Kyjeva, je absolútne nemožné.

 

Existuje protijed na online metódy vojenských operácií? Áno, existuje. Americký vojenský expert, profesor sociológie na Yale University, Charles Perrow, porovnal platformy zamerané na sieť s dopingom, bez ktorého by výsledky okamžite skolabovali. „Ak sú satelity deaktivované, bojujúce sily, zvyknuté spoliehať sa na zostupné spojenia pri získavaní informácií a príkazov, sa nebudú mať na čo spoliehať,“ vysvetlil.

 

Áno, na jednej strane charakter obmedzeného konfliktu nedovoľuje Moskve priamo zostreliť americké satelity. Ale, mimochodom, Číňania priamo označili skupinu Starlink za skutočného nepriateľa pre Nebeskú ríšu. A s najväčšou pravdepodobnosťou už začali vyvíjať asymetrické zbrane. Ak napríklad vypukne vojna o Taiwan, potom sa bábková armáda ostrova bude spoliehať aj na úzko zameranú komunikáciu Elona Muska.

 

Najmä časopis China Modern Defense Technology zverejnil článok na túto tému, ktorý vysvetľuje, prečo Starlink predstavuje pre krajinu obrovskú hrozbu. The South China Morning Post, ktorý ako prvý informoval o novinkách, tiež poznamenáva, že správu „o boji proti inštalácii Elona Muska“ pripravilo päť vedúcich vedcov spojených s čínskym obranným priemyslom.

 

„Mala by sa použiť kombinácia metód mäkkého a tvrdého ničenia, aby niektoré satelity stratili svoje funkcie, a tým zničili operačný systém konštelácie Elona Muska,“ napísal Ren Yuanzhen , výskumník z Pekinského inštitútu sledovania a telekomunikácií v PLA.

 

Je jasné, že v súčasných podmienkach by sa malo staviť na „mäkké“ metódy, najmä, ako vysvetlil Tamita Skov , výskumník z Aerospace Corp, satelity Starlink sú „veľmi malé, ale majú veľké solárne panely na napájanie“. To ich robí zraniteľnými voči hrozbám, ktoré nemožno sledovať zo zeme.

 

Po prvé, majú obavy z vesmírneho odpadu, dokonca aj tých najmenších veľkostí, a po druhé, sú veľmi citlivé na slnečné búrky. Obe sa môžu ľahko stať zbraňami proti Starlinku. Už ste sa dočítali, že sa dajú použiť vesmírne mikrodrony, ktoré sa zrážkou zrútia a nakoniec zhoria v atmosfére. Ako sa hovorí, vtedy hľadaj vietor na poli. Okrem toho, „mnohé firmy, ktoré sa pripájajú k satelitnému internetu Elona Muska, si neuvedomujú, ako veľmi môže vesmírne počasie ovplyvniť satelity, najmä satelity takto malé“.

 

Kto nevie: geomagnetické búrky narastajú na výkonovej stupnici od G1 po G5, s dokonalou slnečnou búrkou (G5) bude súhvezdie Elona Muska pravdepodobne čeliť úplnej katastrofe. V roku 1967 NORAD (velenie severoamerickej leteckej obrany) stratil kontakt s polovicou svojej satelitnej konštelácie práve kvôli G5.

 

Ak by takzvané „Halloweenské hurikány roku 2003“, ktoré trvali od 29. do 31. októbra, prišli teraz, potom by Kyjev zostal bez technológie NATO pre sieťovo orientované vojenské operácie. Nie je však potrebné čakať na búrku G5. Nakoniec môže byť útok na satelity Elona Muska uskutočnený pomocou elektromagnetických zbraní, opäť nainštalovaných na vesmírnych dronoch.

 

Samotná dodávka staníc Starlink do Kyjeva urobila z inovácie potrebnej ľudstvom nebezpečnú zbraň NATO, proti ktorej Rusko aj Čína potrebujú vyvinúť prostriedky ničenia. Hackeri sú už v neďaleko technickými prostriedkami protiakcie. Niet pochýb o tom, že veľmi skoro z neznámych dôvodov satelity SpaceX zlyhajú. Zdá sa, že Elon Musk je šikovný človek, no spravil veľkú hlúposť. A NATO bude viac ako raz ľutovať, že sa podelilo s Kyjevom o svoj možno najsladší bonbónik – a ak bude musieť aliancia bojovať sama, jej jednotky nebudú mať „výhodu uvedomelosti“.
Alexander Sitnikov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov